Rockstjerne er pludseligt død - blev kun 52 år
Chris Cornell er død, 52 år gammel. Foto: Valerie Kuypers/AFP
Forsanger i bandet Soundgarden, Chris Cornell, blev 52 år gammel.

Den amerikanske rockstjerne Chris Cornell er død 52 år gammel. Det skriver nyhedsbureauet AP ifølge Reuters.

Musikeren har været forsanger i rockbandet Soundgarden. Det er en repræsentant for familien, der oplyser om det pludselige dødsfald, der fandt sted i Detroit.

Chris Cornell havde det borgerlige navn Christopher John Boyle. Han spillede i Soundgarden i 1980'erne og 1990'erne, og i 00'erne spillede han i bandet Audioslave. I 2010 var han igen med, da Soundgarden blev gendannet.

I en pressemeddelelse, der er sendt til AP, oplyser talsmanden for familien, Brian Bumbery, at Chris Cornells død "er pludselig og uventet".

Familien vil nu i samarbejde med en læge arbejde for at fastslå dødsårsagen.

Rockmusikeren har blandt andet hittet med singlen "Black Hole Sun", som blev udgivet med bandet Soundgarden i 1994. Hittet vandt en Grammy for bedste hård-rock-præstation.

Sangen blev udgivet på Soundgardens fjerde album. På pladen var også en anden Grammy-vinder i form af "Spoonman", der tog den prestigefulde pris i kategorien bedste metalpræstation.

Efter 13 år og fem cd'er gik medlemmerne i Soundgarden hver til sit i 1997, og Chris Cornell kastede sig over en solokarriere.

Det førte til albummet "Euphoria Morning", men midt i skriveprocessen til sit andet soloalbum fik Cornell et tilbud, han ikke kunne sig nej til.

Sammen med Tom Morello, Tim Commerford og Brad Wilk dannede han bandet Audioslave i 2001. Det kastede tre plader af sig, inden ægteskabet gik i opløsning i 2007, hvor Cornell forlod bandet på grund af musikalske uoverensstemmelser.

Dernæst fulgte yderligere to soloalbums fra Cornell, men gammel kærlighed ruster som bekendt aldrig. Soundgarden blev gendannet, og i 2012 udkom bandets foreløbig seneste plade "King Animal".

Privat er Chris Cornell opvokset i Seattle. Han har en datter med ekskonen og Soundgardens tidligere manager, Susan Silver, mens han har yderligere en datter og en søn med sin kone, Vicky Karayiannis.

/ritzau/
via Listen To News