Rockere fængslet efter omfattende narkoaktion
Blandt de fængslede er et medlem af rockergruppen Bandidos. Foto: MEYER KENNETH/free
Efter et næsten ti timer langt grundlovsforhør er fire personer fængslet i narkosag. To andre er løsladt.

Næsten ti timer brugte en dommer lørdag eftermiddag og aften til at afgøre, om mistanken om narkosmugling mod seks personer var kraftig nok til, at de kunne varetægtsfængsles.

Først hen under midnat var alle seks sager behandlet. Fire af de mistænkte - herunder et fuldgyldigt medlem af rockergruppen Bandidos - blev varetægtsfængslet i fire uger, mens de to sidste blev løsladt.

Det var politiets særlige bandeenhed Task Force Øst, der natten til lørdag og lørdag formiddag anholdt de seks personer, som mistænkes for at smugle stoffer til Norge.

- Vi anholdt i nat to mænd ved færgen i Helsingør, og i deres bil fandt vi seks kilo hash og to kilo MDMA, fortalte efterforskningsleder hos Task Force Øst, Knud Hvass, lørdag til Ritzau.

MDMA er bedre kendt som ecstasy.

Anholdelserne i Helsingør førte til ransagninger og anholdelser af yderligere fire personer i Københavns-området lørdag morgen og formiddag.

De anholdte er i alderen 32-71 år, og blandt dem er en 43-årig Bandidosrocker, som politiet mener, har spillet en afgørende rolle i organisationen. Den 71-årig er den ene af dem, der blev løsladt.

- Vi mener, at han kun har haft en mindre rolle i sagen, sagde Knud Hvass lørdag.

En af de anholdte mistænkes for at have leveret amfetamin og ecstasy til organisationen.

- Men vi ved ikke, hvor han har fået stofferne fra, siger Knud Hvass.

Aktionen kommer efter nogle måneders efterforskning, og politiet valgte at slå til, da bilen med stoffer tilsyneladende var på vej til Norge.

- De seks mænd har efter vores opfattelse haft forskellige roller i organisationen, men vi mistænker dem for at have smuglet i alt 40 kilo hash, to kilo MDMA og to kilo amfetamin, forklarede efterforskningslederen i forbindelse med anholdelserne.

/ritzau/