Ro-drama: Frankrig taber appel mod værterne
De franske roere i letvægtsdobbeltsculleren får ikke noget ud af deres klage over Storbritannien.

De franske roere får ikke noget ud af den appel, som de lancerede efter lørdagens dramatiske OL-finale, hvor danske Mads Rasmussen og Rasmus Quist vandt guld, men hvor Storbritannien tiltrak sig opmærksomheden ved at tvinge finalen ud i omstart.

Frankrigs appel er nemlig blevet afvist, skriver det franske nyhedsbureau AFP.

Franskmændene ønskede at få briterne diskvalificeret på grund af den fejl, der skete i den britiske båd kort efter start. Her stoppede briterne pludselig med at ro, angiveligt fordi et sæde sad løs i båden.

Da der var tale om en materiel skade, kaldte dommeren til omstart, og briterne var igen klar på vandet - og de roede sig bagefter til sølvmedaljer.

Men havde der været tale om en menneskelig fejl begået af de to roere, havde briterne ikke fået lov at stille til start igen.

Den danske to-træner Thomas Poulsen sagde efter løbet, at briterne skulle have været diskvalificeret. Han så angiveligt, at det var de britiske roere, der selv begik en fejl.

- Englænderne skulle have været diskvalificeret. Nu stod jeg lige præcis dernede og så det. Han (den britiske roer, red.) faldt simpelthen af sædet. Det er en ro-fejl, sagde Thomas Poulsen.

Frankrig sluttede som nummer fire og kunne dermed måske have fået bronze uden Storbritannien på vandet.

/ritzau/