Ritt inviterer Ruth til snak om Ungdomhuset

Ritt Bjerregaard (S) sender et brev til Ruth Evensen fra Faderhuset for at høre om frikirkens planer med Ungdomshuset på Jagtvej 69

Skal Ungdomshuset på Jagtvej 69 rives ned? Eller får det lov at blive stående?

Det vil Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard (S) gerne have svar på. Derfor sender hun i dag et brev til Faderhusets leder, Ruth Evensen, og inviterer hende til et møde om Ungdomshusets fremtid.

Ritt Bjerregaard vil gerne høre Ruth Evensen, om hun »ønsker tilladelse til at nedrive bygningen, eller om din virksomhed vil lovliggøre den inden for en nærmere angivet frist,« skriver Ritt Bjerregaard. Før jul mødte Ruth Evensen uanmeldt op på overborgmesterens kontor i København for at fremlægge sine planer for Ungdomshuset, som retmæssigt tilhører den kristne frikirke Faderhuset.

Men Københavns Kommune har ikke modtaget nogen formel erklæring fra Faderhuset om, at de ønsker at rive huset ned, og Ritt Bjerregaard tager derfor initiativ til mødet for at høre om planerne.

»Dit besøg på mit kontor onsdag 20. december efterlod nogle uafklarede spørgsmål. Først og fremmest fik jeg ikke besked om, hvad din virksomhed Faderhuset har tænkt sig at anvende ejendommen Jagtvej 69 til,« skriver overborgmesteren i brevet.

Når Faderhuset har ansøgt kommunens bygge- og teknikudvalg om nedrivning af bygningen, kan partierne i borgerrepræsentationen komme med indsigelser. Ritt Bjerregaard inviterer Ruth Evensen til møde på sit kontor mandag den 8. januar eller snarest derefter.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.