Riskærs parti: Spidskandidat anklages for firma-fusk
En spidskandidat i Klaus Riskæs Pedersens parti anklages nu for flere lovbrud. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Virksomhedens hjemmeside bryder med flere lovgivninger, lyder det fra to eksperter på området.

En af spidskandidaterne i Klaus Riskær Pedersens parti anklages for at have fusket med sin private virksomhed.

Der er tale om Peter Hjorth, som ifølge to eksperter har forbrudt sig mod både selskabsloven og markedsføringsloven med smykkefirmaet Jungfrau Jewellery. Det skriver TV 2.

Anklagen går på, at firmaet udgiver sig for at være et iværksætterselskab, IVS. Men det har aldrig været registreret med et ellers lovpligtigt cvr-nummer.

Heidi Højmark Helweg, der er advokat med speciale i markedsføringsret, har gennemgået et udprint af Jungfrau Jewellerys webshop.

- Det er helt klart vildledende og i strid med markedsføringsloven. Det er der slet ikke nogen tvivl om, siger Heidi Højmark Helweg til TV 2.

Når Jungfrau Jewellery kalder sig for et iværksætterselskab uden at være det, er det samtidig et brud på navnereglen i selskabsloven. Det påpeger lektor i selskabsret Troels Michael Lilja fra Copenhagen Business School, CBS.

Da TV 2 gennemførte en ordre på hjemmesiden, fremgik det også af ordrebekræftelsen, at prisen på det bestilte smykke var inklusive moms - selvom selskabet altså ikke var registreret.

Rusker i Riskærs parti

Peter Hjorth stiller op for partiet Klaus Riskær Pedersen i Københavns Omegns Storkreds. Ifølge spidskandidaten har hjemmesiden ikke været opdateret i to år.

Peter Hjorth gør TV 2 opmærksom på, at firmaet nu har rettet fejlene på Jungfrau Jewellerys hjemmeside. 

Det er ikke første gang, at partiets gøren og laden kaster skygger over egen politik.

Økonomi- og Indenrigsministeriet irettesatte ved flere lejligheder partiet for deres indsamling af vælgererklæringer, inden Riskærs parti kom over kravet om 20.109 vælgererklæringer.

Til præsentationen af partiet sagde Klaus Riskær Pedersen, at han gik efter en speciel type af kandidater. Kandidater som var ’troværdige, økonomisk afhængige - der ikke skal leve af politik – og som har erfaring.’ Det skriver TV 2.

Allerede to dage efter offentliggørelsen af hans tre første partikandidater valgte Klaus Riskær at ekskludere den første. Nemlig kandidaten Christina Asklund.

Partiformand Klaus Riskær Pedersen kender ikke Peter Hjorths firma-fusk. Han pointerer dog, at det kan få konsekvenser.

- Jeg kender ikke baggrunden. Hvis det er sjusk, så forventer jeg, at han rydder op. Er det redelighed, så får det selvfølgelig konsekvenser, skriver Klaus Riskær Pedersen i et svar til TV 2.  

via Listen To News