Riis: Ryttere lider i spansk hedebølge
Bjarne Riis nævner Froome og Rodriguez som Contadors største rivaler. Hedebølge kan blive værste modstander.

Dagen før dagen i Spanien er der bekymring at spore hos Bjarne Riis.

Ikke fordi Saxo Bank-Tinkoff Bank-holdejeren tvivler på hverken form eller evner hos holdkaptajn Alberto Contador, men fordi en hedebølge hærger Pamplona.

- Jeg tror, det bliver et specielt løb. En faktor, man ikke skal kimse af, det er varmen. Der er sindssygt varmt, 40 grader og hedebølge. Der skal nok være nogle, der kommer til at lide under det, siger Bjarne Riis til Ritzau.

Alberto Contador er vant til høje spanske temperaturer, han bor i Madrid-forstaden Pinto og har på det seneste trænet på alle de svære bjergetaper i Vueltaen. Alligevel skal også Contador være meget opmærksom på de høje temperaturer.

- Alberto har ikke problemer med varmen som sådan, men det er en faktor for alle. Man kan forsøge at gardere sig, men det er ikke nemt.

- Det handler om at få væske nok - og få den rigtige væske på de rigtige tidspunkter, og i den varme kan man også miste appetitten, siger Bjarne Riis.

Den sportslige appetit fejler dog ingenting. Contador har været ude med dopingkarantæne, og både han og holdet hungrer efter en stor sejr. Den skal komme i Vueltaen. Den samlede sejr er det, der tæller.

De værste konkurrenter synes at være Tour-toeren Christopher Froome fra Sky, Katushas Joaquím Rodriguez, sidste års vinder Juan José Cobo, der kører for Movistar og Euskaltel-Euskadis Igor Antón.

- Det er vel Froome og Rodriguez. Jeg ved ikke med Cobo, han har ikke vist det, der skal vises. Og jeg ved heller ikke, om Igor Antón er stabil nok. Vi får se, der er også mange outsidere, siger Bjarne Riis.

Vueltaen åbnes lørdag med en holdtidskørsel på 16,5 kilometer.

Der er to danskere med i løbet, Nicki Sørensen hos Saxo Bank-Tinkoff Bank og Matti Breschel hos Rabobank.

/ritzau/