Riis raser over sabotage: Det er sindssygt
Bjarne Riis er chokeret over, at tilskuere på Tourens 14. etape forårsagede en række punkteringer.

En nogenlunde afslappende Tour de France-søndag udviklede sig pludselig dramatisk, da en række af feltets ryttere punkterede på toppen af Mur de Péguère mod slutningen af etapen.

Blandt dem var den regerende Tour-vinder Cadel Evans, og det viser sig nu, at nogle sabotagelystne tilskuere har smidt søm på vejen for at forårsage problemerne.

- Det er sindssygt. Det er jo livsfarligt for rytterne og hører ingen steder hjemme. Det burde straffes. Det er jo farligt på sådan en nedkørsel, siger Bjarne Riis.

På grund af de smalle veje var der ingen servicebiler i nærheden, og australske Evans måtte derfor vente i to minutter, før han kunne komme på cyklen igen.

Et katastrofalt tidstab, hvis det da ikke var fordi den førende Bradley Wiggins og hans Sky-mandskab respektfuldt valgte at sænke farten og vente på BMC-rytteren.

Dan Frost, der er sportsdirektør på Saxo Bank-Tinkoff Bank, er enig med Bjarne Riis i hans vurdering af episoden.

- Vi ser ikke det med punkteringerne, fordi vi sidder foran. Men det er jo helt unaturligt, at så mange ryttere punkterer på samme tid, siger han.

Team Saxo Bank-Tinkoff Banks portugiser, Sérgio Paulinho, var med i dagens helt store udbrud, men måtte opgive håbet om etapesejren.

- Han forsøgte og gjorde det okay i dag. Men han har været lidt halvsløj de seneste dage. Og han kunne ikke sidde med på den sidste stigning.

- Han har ikke kunnet trække vejret, fordi han har haft noget astma, siger Bjarne Riis.

Etapen blev vundet af spanieren Luis Leon Sanchez, der kørte alene i mål.

/ritzau/