Riis om Mørkøvs udbrud: Flot soloridt
Bjarne Riis er godt tilfreds med Michael Mørkøvs indsats på 13. etape af Tour de France.

Danske Michael Mørkøv (Team Saxo Bank-Tinkoff Bank) var den helt store danske oplevelse på 13. etape af Tour de France, hvor han som lovet gik i udbrud på femårsdagen for sin fars død.

Udbrydergruppen fik skabt et hul til feltet på næsten 10 minutter, og da forspringet skrumpede ind, prøvede Mørkøv selv lykken og rykkede fra de andre udbrydere.

Men selvom han fik skabt afstand til både feltet og udbryderne, måtte han på kategori 3-stigningen 30 kilometer før mål opgive sit togt.

- Det er fantastisk kørt af Mørkøv. Det er frisk og flot. Han havde sagt i morges, at han ville i udbrud, og det skulle være hans dag. Han kom af sted og sagde til mig, at han var super godt kørende, siger Bjarne Riis til TV2 Sporten.

- Desværre lod feltet dem ikke rigtig køre, og da de så nærmede sig, så sagde jeg til ham: -"Så kør!".

- Han sagde også, at de andre ikke var så stærke. Det var selvfølgelig lidt tidligt, men det var lige før, at han klarede stigningen, siger Bjarne Riis.

Og derfor er holdejeren tilfreds med sin rytters præstation.

- Det var et flot soloridt. Det er jeg godt tilfreds med, siger Bjarne Riis til TV2 Sporten.

Michael Mørkøv øgede med dagens udbrud sine chancer for at blive kåret som dette års mest angrebsivrige rytter, og dermed er danskeren godt på vej til at komme på podiet i Paris for sine bedrifter.

/ritzau/