Riis og Saxo Bank skraber bunden
Bjarne Riis' spanske stjerne, Alberto Contador, kan ikke optjene point til holdet, når han vender tilbage fra sin dopingkarantæne i august og kører Vuelta a España. Foto: Colourbox
Det danske cykelhold ligger efter Tour de France fortsat nederst på den vigtige World Tour-rangliste.

Der kom point på kontoen under Tour de France, men Saxo Bank-Tinkoff Bank-holdet ligger fortsat nederst på cykelverdenens World Tour-rangliste med 88 point.

Det er dobbelt som mange som før Touren, men det er stadig kun omkring halvt så mange, som FDJ har på plads nummer 17, hvilket er lige over det danske hold.

Matteo Tosatto og Chris Anker Sørensen har tjent flest point ind til Bjarne Riis' cykelhold. De byder begge ind med 30 point.

På toppen af listen finder man Tour-vinderen Bradley Wiggins, som har samlet 601 point sammen. Ikke overraskende er det også hans hold, Team Sky, der topper holdenes rangliste med i alt 1.318 World Tour-point.

Pointene er afgørende for Saxo Bank-Tinkoff Banks muligheder for at bevare licensen som World Tour-hold, der sikrer adgang til de største cykelløb.

Problemet for det danske hold fremadrettet er, at holdets absolutte stjerne, spanske Alberto Contador, ifølge den internationale cykelunion (UCI) ikke kan optjene point til holdet, når han vender tilbage fra sin dopingkarantæne i august og kører Vuelta a España.

Den omdiskuterede regel, der betyder, at Contador ikke kan optjene point til Riis og co., er dog indført, efter at Alberto Contador blev dømt for doping.

Derfor har Bjarne Riis argumenteret for, at reglen ikke bør gælde for Alberto Contador.

Bjarne Riis har tidligere sagt, han er villig til at tage sagen videre til den internationale sportsdomstol (CAS), hvis UCI ikke ændrer deres beslutning.