Riis og Contador satser ikke vildt i aften
Holdtidskørslen i Vueltaen skal blot overstås for Alberto Contador og resten af holdet. Riis vil ikke satse.

Holdejer Bjarne Riis og hans sportsdirektører råber ikke "sats alt" til Saxo Bank-Tinkoff Banks ryttere, når de i aften kører ud på den Vueltaens indledende holdtidskørsel i Pamplona.

Holdtidskørsler er ellers noget, Bjarne Riis er svært glad for, men risikoen ved at satse er alt for stor i forhold til en mulig gevinst.

- Det er en kompliceret rute, den er meget teknisk, og det er måske ikke lige det bedste for os. Jeg tror ikke, vi har det stærkeste hold til det, og jeg tror ikke, vi kan vinde. Vi skal bare køre hæderligt, det er nok for os, siger Bjarne Riis.

Der venter et hav af stigninger forude i Vueltaen, og det vil være for ærgerligt, hvis Contador satser og styrter i løbet af de første 16,5 kilometer, som aftenen byder på.

- Hvis man ikke passer på, kan det være farligt. Sådan er det altid, siger Riis.

Det danske hold er da heller ikke fyldt med tempospecialister, og Contador vil formentlig smide tid til nogle af de værste konkurrenter i kampen om den samlede sejr. Men der vil være tale om sekunder, større forskel kan der næppe laves på så kort en rute.

Og der er ikke meget tid til at køre sig i gang i Vueltaen. Contador og alle andre møder de første reelle bjergetaper allerede på 3. og 4. etape. Riis forventer favorit-udspil allerede her.

- Det skal nok blive et spændende løb. Feltet er spændende, og der skal nok blive kørt allerede på 3. og 4. etape. Måske er der mange, der vil afvente, men alle kan ikke vente, siger Bjarne Riis.

Selv forventer Contador at være stærkest i slutningen af Vueltaen, og planen er da også i første omgang at se, hvordan de andre spiller ud. Trods Contadors lange pause fra løb er Riis dog sikker på, at spanieren er, hvor han skal være.

- Det er svært at vide, hvor gode de andre er, men Alberto skal nok være klar og køre stærkt. Det kan godt være, han ikke er så stærk i starten, men der kommer jo stigninger nok.

- Vi skal holde os til ham hele tiden, sidde og beskytte ham, køre ham ind de rigtige steder og se, hvilke muligheder der åbner sig, lyder Bjarne Riis' plan.

/ritzau/