Riis griner af Bruyneels straf til Fuglsang
Johan Bruyneel har gjort Jakob Fuglsang en tjeneste ved at vrage ham til Touren, men Bjarne Riis.

Johan Bruyneel har ikke fattet ret meget af pointsystemet hos den internationale cykelunion (UCI), hvis han ønsker at fratage sin rytter Jakob Fuglsang muligheden for at optjene de point, der øger en cykelrytters værdi.

Det mener i hvert fald Bjarne Riis, som vurderer, at Radioshack-Nissans belgiske teamchef indirekte har gjort Fuglsang en tjeneste - og dummet sig - ved at lade danskeren køre Østrig Rundt.

- Det fjollede er, at de sender Jakob til at køre Østrig Rundt, hvor han scorer omkring 10 valuepoints - og havde de ladet ham køre Tour de France, så havde det været sværere for ham at score 10 valuepoints.

- Så Bruyneel kender ikke helt systemet selv, siger Bjarne Riis med et smil.

Johan Bruyneel vragede Fuglsang til årets Tour de France med den begrundelse, at danskeren ikke skulle have lov at optjene flere WorldTour-point, fordi han alligevel regnede med, at Fuglsang ville forlade holdet efter sæsonen.

Point er en speget sag hos UCI, som tidligere har afvist at afsløre, hvordan de såkaldte valuepoints bliver udmålt. UCI vil dermed forhindre hold og ryttere i at bruge det i kontraktforhandlingerne - hvilket de naturligvis alligevel gør.

Selv om Jakob Fuglsang ikke optjener ranglistepoint med sin sejr i Østrig Rundt, får han alligevel nogle af de såkaldte "sporting value points," som har betydning, når licenskommissionen skal afgøre, om et hold skal have fornyet licensen.

Danskeren tager pointene med sig, hvis han skifter hold, og dermed får Bruyneel ikke glæde af dem.

Overordnet finder Riis hele systemet håbløst, og han mener, at det fører til absurde indkøb.

- Så er vi pludselig tvunget til at købe en rytter, som ingen kender, men som i Asien har 60-70 point. Er vi så et world tour-team? Det er spændende, siger Riis.

/ritzau/