Riis erkender at Chris er dårlig nedad
Han kan køre op, men ikke ned den gode Chris Anker Sørensen, lyder det fra Bjarne Riis. Foto: Tim De Waele, Team Saxo Bank
Chris Anker Sørensen bekræftede torsdag, at han er en fremragende på stigninger, men dårlig på nedkørsler.

Med sin lange udflugt på torsdagens Tour-etape viste Chris Anker Sørensen, at han er Saxo Bank-Tinkoff Banks bedste bjergrytter, men kun når det går opad.

Danskeren er ikke vild med at køre ned igen, og han satte tid til, hver gang udbryderne skulle ned ad de lange og teknisk udfordrende nedkørsler.

- Ja, han er ikke så god, det er han sgu ikke. Han er ikke særlig god, siger Bjarne Riis.

Chefen på danskerholdet forsøgte at give råd over radioen, når bjergkongen fra Hammel havde svinget sig op over bjergtoppene. Men der blev trukket for meget i bremsen.

- Jeg kan kun guide ham, så godt jeg formår. Det er et svagt punkt hos ham, siger Riis, som har arbejdet med udfordringen længe:

- Det er noget, jeg har kæmpet med i mange år, men han har det ikke i sig. Nogen har det bare, og Chris har det ikke.

Men hvad Chris Anker Sørensen mangler i mod, når det går ned, det har han tifoldigt i stædighed og styrke på stigningerne, og selvom hans konkurrenter kørte fra ham igen og igen, så hentede ham alle - på nær en - på den efterfølgende stigning.

På det sidste bjerg halede Sørensen ind på franskmanden Pierre Rolland, som vandt etapen, men desværre blev danskeren indhentet af en lille favoritgruppe på fem mand med 500 meter til målstregen. Det blev til en syvendeplads.