Riis er trist og chokeret over Schleck-sag
- Det er en kedelig sag. Det er trist, og jeg er chokeret som alle andre, siger Bjarne Riis. Foto: Antonio Calanni/AP / POLFOTO
Bjarne Riis kalder sagen om Fränk Schlecks positive dopingprøve for "en kedelig sag".

Store bjerge venter på Tour de France-etapen onsdag, men i dagens startby var det tirsdagens bombe om Fränk Schlecks positive dopingprøve, der fyldte mest.

Saxo Bank-Tinkoff Banks holdejer Bjarne Riis har i mange år haft Fränk Schleck på sit hold, og den danske cykelchef er chokeret over, at Fränk Schleck er testet positiv for et forbudt stof.

- Det er en kedelig sag. Det er trist, og jeg er chokeret som alle andre, siger Bjarne Riis.

- Det havde jeg ikke regnet med, tilføjer han.

Den danske holdejer var selv chef for Fränk Schleck, da han tidligere i karrieren blev kædet sammen med dopinglægen Eufemiano Fuentes. Schleck slap for karantæne, selv om han erkendte at have overført penge til Fuentes.

Schlecks forklaring var, at han havde overført pengene for at få træningsråd af lægen.

Nu er Fränk Schleck imidlertid testet positiv for et ulovligt stof - et vanddrivende middel. Bjarne Riis mener, man skal passe på med straks at udråbe luxembourgeren til at være dopingsynder og svindler.

- Vi skal lige passe lidt på, siger Riis, der ikke ønsker at vurdere, om Fränk Schleck er skyldig eller uskyldig i forhold til doping.

- Jeg kender ikke nok til sagen til at vurdere, om han er uskyldig eller ej, siger Bjarne Riis.

Bjarne Riis siger, at han i årene med Fränk Schleck på lønningslisten ikke havde "så store skrupler med Fränk".

Bjarne Riis blev onsdag spurgt om, hvorvidt det sætter tanker i gang, at flere af hans tidligere ryttere senere i deres karrierer er blevet testet positive for ulovlige stoffer.

- Egentlig ikke, så er vi ude i spekulationer, men der er egentlig ikke så meget at sige til det, siger Bjarne Riis.