Riis er optimist: Vi kan vinde en etape
Der er fem etaper tilbage at køre om i Tour de France, men Bjarne Riis har ikke opgivet målet om en etapesejr.

Chancerne for den etapesejr, som er Saxo Bank-Tinkoff Banks overordnede mål med årets Tour de France, bliver mindre dag for dag.

Der er blot fem etaper tilbage, og da chancerne er forsvindende små på lørdagens enkeltstart og ved søndagens massespurt i Paris, så er der blot tre oplagte muligheder for at jagte triumfen.

Men holdejer Bjarne Riis har endnu ikke opgivet sin plan.

- Det er stadig vores ambition. Der er stadig noget at kæmpe for i Touren, og det er ikke sidste gang, at I har set disse gutter på TV.

- Vi bliver ved at være der og køre efter den etapesejr, siger Riis.

Det mest synlige resultat for Saxo Bank-Tinkoff Bank har været, at Michael Mørkøv har kørt en uges tid med den prikkede bjergtrøje.

Chefen nægter at være skuffet over, at holdet ikke har fået sejren endnu.

- Der har ikke været nogen slinger i valsen. Vi er gået efter det, som vi vil, og det er meget vigtigt. Jeg er stolt over disse gutter.

- Jeg synes faktisk, at det er gået ganske udmærket indtil nu.

- Når vi ikke har vundet en etape - som vi gerne ville - så har vi trods alt gjort, hvad vi ville i forhold til at være synlige og med i så mange ting, som overhovedet muligt, siger Bjarne Riis.

Ud over Tour de France er holdejeren travlt optaget af at få sammensat sit hold for næste sæson.

- Jeg har et forholdsvist klart billede af det. Der er selvfølgelig brikker, der ikke er faldet på plads, men jeg har en idé om, hvordan det bør komme til at se ud.

- Derfra til at holdet er færdigt, er der langt endnu. Det er noget, jeg holder for mig selv, lidt endnu. Tålmodighed, siger Bjarne Riis.

/ritzau/