Riis efter Fuglsang-sejr: Burde køre Touren
Jakob Fuglsang, som søndag vandt Østrig Rundt, burde køre med i Tour de France, mener Bjarne Riis.

Jakob Fuglsangs sejr i Østrig Rundt skaber respekt hos tidligere kolleger. Blandt andre holdejer Bjarne Riis, som mener, at danskeren burde have været med i Tour de France i år efter det, han har vist.

- Det er altid stort at vinde et cykelløb, og Østrig Rundt er et hårdt og flot cykelløb. Så for Jakob er det rigtig godt. Alle løb er vigtige at vinde. Der findes ikke nemme cykelløb. Så det er absolut en god sejr for ham.

Han har været ærgerlig over, at han ikke kom med til Touren. Beviser han med sejren, at han burde være her?

- Ja, det synes jeg, han gør. Jeg kan godt forstå, at han var indebrændt over det, siger Bjarne Riis.

Brian Nygaard, som er tidligere pressechef på Team CSC, og i dag er pressechef hos Orica-GreenEdge, roser Jakob Fuglsang.

Men pressechefen vil ikke kommentere på, om danskeren burde køre Touren for sit hold Radioshack-Nissan, som valgte at vrage ham.

- Det skal jeg ikke vurdere. Han lod benene tale, og det er måden at gøre det på.

- Det er et vigtigt cykelløb. Mange af de ryttere, som blev siet fra til Touren, kører med i Østrig. Det er hans andet etapeløbssejr i år, og han skal skrive en ny kontrakt, så det er en vigtig sejr, siger Brian Nygaard.

Bjarne Riis' tidligere direktør Carsten Jeppesen, som i dag er manager på Team Sky, er også imponeret over Fuglsangs sejr.

Jeppesen mener, at danskeren havde fortjent at køre Tour de France:

- Umiddelbart vil jeg mene, at man burde kunne finde plads i Touren til en mand, der kan vinde Østrig Rundt, siger Carsten Jeppesen.

/ritzau/