Riis: Dagens etape kan ryste klassementet
Selvom 13. etape af Touren ligner ren afslapning for klassementrytterne, forventer Bjarne Riis dramatik.

Det kan godt være, at etapeprofilen på 13. etape af Tour de France ligner en hviledag for favoritterne, men Bjarne Riis har imidlertid en noget anden forventning til lørdagens udfordringer.

- Det kan gå hen og blive en rigtig spændende etape på grund af finalen med vind og den stigning, der er der til slut. Det kan godt være tricky, siger den danske Saxo Bank-Tinkoff Bank-chef.

Med andre ord forventer Riis ikke blot, at ryttere som hans egen Michael Mørkøv kommer på arbejde i et eventuelt udbrud, men også at klassementrytterne vil blive truet og risikerer at tabe tid, hvis vinden driller.

- Det kan splitte helt op i sidevinden, og hvis du ikke lige sidder der eller har uheld eller et eller andet, så kan du jo tabe alt der, siger Bjarne Riis.

Særligt forventer holdejeren en meget nervøs afslutning på den 217 kilometer lange etape fra Saint-Paul-Trois-Chateaux til Le Cap d'Agde.

- Det er ligegyldigt, om det bliver et udbrud, der kører hjem eller ej. Det bliver en nervøs finale. Der er risiko for at tabe tid, siger Riis.

Michael Mørkøv har garanteret, at han vil gøre alt for at komme i udbrud og køre med om en etapesejr, og den opskrift er Bjarne Riis helt med på. Alternativt håber han, at holdets sprinter, Juan José Haedo, vil levere.

- Vi skal i udbrud og så være med til slut med JJ hvis muligt, siger Bjarne Riis.

/ritzau/