Riis bevarer troen på Chris Ankers drøm
Chris Anker Sørensen ligger på 9.-pladsen i bjergkonkurrencen, men Riis tror fortsat på sejr i konkurrencen.

Planen om at tage den prikkede trøje kunne ikke fuldføres, som Bjarne Riis og Chris Anker Sørensen havde lagt den ved søndag morgens taktikmøde, men holdejeren fra Saxo Bank-Tinkoff Bank godkender udførelsen.

Og Riis tror stadig på, at Chris Anker Sørensen kan vinde Tourens bjergkonkurrence.

- Den chance er ikke blevet mindre, og der er ingen grund til, at vi ikke skulle tro på det. Det skal vi. De vigtigste dage ligger forude. Vi kan også se, at der er mange der falder, så vi skal bare klø på.

- Jeg er overbevist om, at han kan være med i de rigtige bjerge, siger Bjarne Riis.

Bjergrytteren var med i det afgørende udbrud tidligt på etapen, men han kunne ikke følge svenskeren Fredrik Kessiakoff, som stak af og hentede mange point sidste på etapen.

- Jeg synes, at Chris Anker kæmpede bravt, og det var godt. Måske manglede han lidt friskhed efter sit udbrud i går, men det var sådan set okay.

- Jeg kunne godt se på tredje og fjerde stigning, at han ikke var helt frisk, men han kæmpede siger jo godt igennem, siger Bjarne Riis.

Chris Anker Sørensen fik samlet fire point på 8. etape. Danskeren ligger dermed på en niendeplads med otte point i konkurrencen, som føres af Kessiakoff.

De kommende dage skal Chris Anker Sørensen tage den med ro. Mandag er der enkeltstart, og tirsdag er der hviledag.

- Nu gælder det om at få tanket energi op igen, og så laver vi en plan for de dage, der følger.

- Han vil den trøje, og han kæmper med, hvad han har. Det var det, vi ville, og vi vidste godt, at det var svært i dag, siger Bjarne Riis.

/ritzau/