Riis advarer Team Sky: I får klø næste år
Det dominerende Team Sky-hold vil få kamp til stregen af Saxo Bank-Tinkoff Bank, lover Bjarne Riis.

Det er næppe sådan, at Bradley Wiggins og hans Sky-venner har siddet i holdbussen hver morgen og rystet i cykelbukserne over Saxo Bank-Tinkoff Bank i Tour de France.

Men det kommer de dominerende briter til næste år, lover holdejer Bjarne Riis.

- Selvfølgelig kan de udfordres. De skal udfordres, og forhåbentlig kan vi udfordre dem, og der er også andre, der kan. Det ser jeg meget frem tid, siger Bjarne Riis.

Går I efter at vinde Touren igen næste år?

- Det gør vi absolut. Først og fremmest skal vi forhåbentligt vinde Vueltaen, og så tager vi Touren bagefter.

Det danske hold har kørt uden en decideret klassementrytter, og derfor har ambitionerne ikke været samlet sejr, som målsætningen plejer at være.

- Det giver lidt sig selv. Vi er stillet til start med andre ambitioner i år, og så skal vi også have et andet hold med næste år.

Er du skuffet over, at Sky ikke er blevet udfordret mere i år?

- Jo men de stærkeste ryttere i feltet, har åbenbart ikke været med. Det er nok det, der skal til. Der skal også være ben til at udfordre dem.

- Sky har haft styr på det lige fra start, og de har været et rigtig stærkt hold hele vejen.

- Vi kendte betingelserne på forhånd, og vi vidste, at det ville være svært, men vi er tilfreds med det, vi har opnået her, siger Bjarne Riis.

Danskerholdet står tilbage med en andenplads på løbets hårdeste bjergetape til Chris Anker Sørensen, som også kom på podiet i Paris som vinder af konkurrencen om "størst angrebsiver".

Desuden var Michael Mørkøv på podiet i en hel uge i træk som førstemand i bjergkonkurrencen.

/ritzau/