Rigtige venner passer hinandens børn
Man kan sagtens få sine børn passet gratis, selvom bedsteforældrene ikke bor tæt på, fortæller Tina Bach, der aldrig har betalt for en babysitter.

Af Christina Alfthan, chal@avisen.dk

»Jeg kunne ikke drømme om at betale for at få passet mit barn,« siger Tina Bach, som er mor til toårige Noah.

Hun har i stedet en aftale med sine veninder, der går ud på, at de passer hinandens børn.

»Det er meget nemmere. Vi kender hinanden og vores børn, så børnene er altid trygge. Her i weekenden havde vi for eksempel vores to niecer sovende fra lørdag til søndag. Så må man jo tage med, at de vågner om natten og vil op og sove i vores seng,« fortæller Tina og trækker på skuldrene med et smil.

»Sådan er det. Vi passer dem også i dag, og det er altså slet ikke besværligt, for så har Noah jo nogle at lege med,« siger hun.

Gratis, naturligvis

Til gengæld kan hun også altid få Noah passet, når de skal noget en aften. Gratis, naturligvis.

»Han er blevet passet af veninder fra han var tre måneder gammel. Nogle gange overnatter han, og her for nylig skulle vi rydde op i kælderen, og så spurgte jeg min veninde, om hun ikke lige kunne tage Noah i fire timer,« siger Tina Bach, der råder alle til at hjælpe vennerne med at passe hinandens børn.

»Det er ikke for at spare penge, men for at give børnene et godt netværk. Noah lærer en masse børn at kende, og så er det også meget sjovere for ham,« forklarer Tina Bach.