Rigsrevisionen advarer DR om nyt budgetskred
Budgettet for Danmarks Radios byggeri i Ørestaden bør forhøjes. Sådan lyder opfordringen fra Rigsrevisionen, der har kigget nærmere på DR?s økonomiske problemer. Generaldirektør Kenneth Plummer er presset.

Pengene til Danmarks Radios byggeri i Ørestaden fortsætter med at blive slugt af et stort hul. Budgettet er under så hårdt pres, at Rigsrevisionen opfordrer DR til at vurdere, om budgettet på fire millioner kroner skal forhøjes endnu en gang.

»Selv om store dele af DR Byen er taget i brug, kan der også i de afsluttende faser i 2006-2008 forventes en række uforudseelige vanskeligheder, der kan have konsekvenser for både udgifter og overholdelse af tidsplanen,« skriver Rigsrevisionen.

Danmarks Radio havde selv bedt rigsrevisorerne om at undersøge økonomien, efter at det i september kom frem, at byggeriet i Ørestaden kunne blive 630 millioner kroner dyrere end hidtil antaget.

DR-bestyrelsesformand Mogens Munk-Rasmussen er træt af endnu et budgetskred:

»Det er stærkt utilfredsstillende, at DR Byens budgetter igen viser sig ikke at kunne holde ? og dét kun tre måneder efter, at vi i bestyrelsen sidst godtkendte en budgetforhøjelse på 630 millioner kroner. Vi har derfor stillet et klart krav til generadirektøren om, at der kommer styr på byggeøkonomien,« siger Mogens Munk-Rasmussen og tilføjer, at bestyrelsen ligeledes forventer en redegørelse for, om budgetoverskridelserne får konsekvenser for programmerne.

DR vil fremlægge et revideret budget for byggeriet i slutningen af januar.