Rigspolitiet: Der er færre bandemedlemmer
Nye tal fra Rigspolitiet viser et fald i antallet af bandemedlemmer i Danmark. 177 færre er opført på liste.

Skal man tro Rigspolitiet, så er der kommet færre bandemedlemmer i Danmark. Ifølge Rigspolitiets seneste opgørelse er der 1686 personer med tilknytning til rocker- og bandemiljøet herhjemme.

Det er 177 personer færre end ved årsskiftet, oplyser DR Nyheder.

Hos Rigspolitiet fortæller politiinspektør Kim Kliver, at antallet af personer med bandetilknytning hele tiden skifter:

- Nu er nedjusteringen sket.

- Og den er primært sket som følge af, at enkeltindivider og nogle løsere bandestrukturer, som har ligget nede i dét, vi kalder niveau to, er blevet opløst som følge af det pres, der har været fra miljøet - dels fra politiets side, siger han til DR Nyheder.

Rigspolitiet udgiver hvert år en rapport omkring bandekriminaliteten i Danmark. Den seneste rapport udkom i maj.

Rapporten viste, at politiet holder øje med ikke færre end 133 rockerklubber og bandegrupperinger i den danske underverden.

Rockerne rekrutterer i høj grad deres nye medlemmer fra danske hooligan-grupperinger, hvor 40-60 personer gennem de senere år er blevet rekrutteret til rockermiljøet.

Hooliganer har for eksempel optrådt som vagter for rockere, ligesom de har deltaget i nogle af rockernes konflikter. Desuden bruger rockerklubberne hooliganer til at skabe kontakt til nye medlemmer, fremgår det af rapporten.

De forskellige rockergrupperinger bredte sig i 2011 ind på hinandens territorier og optog hinandens medlemmer, og det kan føre til voldelige konfrontationer fremover, skriver Rigspolitiet i den seneste rapport.

Banderne er løsere organiseret omkring en eller flere centrale personer, og her sker rekrutteringen oftest blandt yngre søskende og familiemedlemmer, der tiltrækkes af ledernes fremtoning og livsstil.

/ritzau/