Rigshospitalets portører genoptager arbejdet
De strejkende portører på Rigshospitalet går på arbejde igen fredag, fordi Danske Regioner har indbudt dem til et møde.

Fredag er det igen portørerne, der står for det praktiske arbejde på Rigshospitalet.

Det forventer portørernes fællestillidsmand, Claus Poulsen, efter at Danske Regioner torsdag valgte at indkalde de strejkende portørers forbund til et møde fredag.

»Det tager vi jo imod med kyshånd, det har hele tiden været vores ønske at komme i dialog med Danske Regioner. Jeg ser frem til en forhåbentlig positiv dialog,« siger Claus Poulsen.

Rigshospitalets portører hører i dag under Lager, Post og Servicearbejdernes Forbund, men med oprettelsen af de nye regioner skal de organiseres under FOA, ligesom alle andre danske portører. Det er Rigshospitalets portører utilfredse med.

De føler, at deres frie ret til at vælge forsvinder, og de frygter, at de får mindre indflydelse på overenskomstforhandlingerne, end de har i dag. Derfor ønsker de at blive i Lager, Post og Servicearbejdernes Forbund.

Claus Poulsen afviser dog, at portørerne møder op til mødet fredag med ultimative krav.

»Vores eneste ultimative krav var at blive indbudt til et møde med Danske Regioner. Og jeg forventer, at der kommer noget ud af det, jeg regner da ikke med, at de holder os for nar,« siger Claus Poulsen.

Han forventer, at portørerne møder på Rigshospitalet i morgen tidlig klokken 7.30, og at deres forhandlere klokken 10 tager til mødet hos Danske Regioner for at få gang i dialogen.