Rice til Mellemøsten uden plan
Den amerikanske udenrigsminister Condoleezza Rice ankom lørdag til Israel, som er første stop på en længere rundrejse i Mellemøsten. Turen skal bruges til at finde ud af, hvilken slags fredsplan der bør laves.

Da den amerikanske udenrigsminister Condoleezza Rice lørdag ankom til den israelske hovedstad Tel Aviv, var det uden en større plan for fred i tasken, på trods af at hun skal besøge flere lande i Mellemøsten ved samme lejlighed.

»Jeg kommer ikke med et forslag. Jeg kommer ikke med en plan. Jeg regner med, at denne tur bliver en, hvor vi kan have intensive konsultationer,« sagde hun ifølge Reuters.

Turen, der er Condoleezza Rice’ ottende i området på to år, skal nærmere ses som et forsøg på at teste vandene siger amerikanske talspersoner, der har forsøgt at nedtone forventningerne til turen.

Condoleezza Rice skal mødes med flere israelske ministre lørdag. Søndag holder hun møde med den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas i Ramallag på Vestbredden, inden hun mandag finder sammen med den israelske premierminister Ehud Olmert. Derefter tager hun videre på rundturen, der bringer hende til Jordan, Egypten, Saudi Arabien, Kuwait, Tyskland og Storbritannien.

Der er et stigende europæisk og arabisk pres på USA for at være med til at løse konflikten mellem Israel og palæstinenserne. Condoleezza Rice har tidligere nævnt, at hun igen vil have gang i den såkaldte køreplan for fred, der lægger op til at palæstinenserne får en selvstændig og demokratisk stat mod at opgive brugen af voldelige midler.