Rice og Abbas uenige om fremtiden
Den amerikanske udenrigsminister, Condoleezza Rice, lægger pres på den palæstinensiske præsident, Mahmud Abbas, for at komme videre med den såkaldte køreplan for fred.

Den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, krævede søndag under sit møde med USA’s udenrigsminister, Condoleezza Rice, i byen Ramallah på Vestbredden, at der bliver oprettet en palæstinensisk stat. Men staten skal fra starten have faste grænser.

»Vi fortalte udenrigsminister Rice, at vi afviser enhver midlertidig løsning, da vi ikke ser det som en realistisk mulighed,« sagde den palæstinensiske leder til AP.

Condoleezza Rice understregede, at der er behov for at puste nyt liv i den såkaldte køreplan for fred. Hun lovede også, at USA fremover vil lægge flere kræfter i kampen for at løse Israel-Palæstina-konflikten.

»Jeg vil målrette mit arbejde i de kommende måneder på at accelerere tempoet i køreplanen, som vil føre til oprettelsen af en palæstinensisk stat og hjælpe palæstinenserne og israelerne med at tænke længere end til den politiske horisont,« sagde hun.

Condoleezza Rices rundrejse i Mellemøsten bringer hende mandag til Israel, hvor hun skal mødes med premierminister Ehud Olmert i Jerusalem.