Revnet bro åbner snart for trafik
Sådan ser den hårdt plagede bro ud. Nu giver Banedanmark Storstrømsbroen en større tur, så den igen er helt åben for trafik. Foto: Google Maps / POLFOTO
Den hårdt plagede Storstrømsbro er nu blevet undersøgt og åbner, når de mange revner er blevet repareret.

Nu er undersøgelserne af Storstrømsbroen afsluttet. Den slidte bro har slået revner, men som en anden hospitalspatient er broen blevet røntgentfotograferet.

Undersøgelserne har afsløret i alt 11 revner i broen, der har været lukket for togtrafik i to uger. Til stor gene for rejsende mellem Falster og Sjælland.

"Revnerne er alle af en sådan karakter, at vi nu kan reparere dem og bringe broen i den stand, der skal til for at klare den aktuelle trafikmængde. Vi er derfor i fortsat tæt dialog med DSB om at åbne for togtrafikken med lette tog, og det arbejder vi fortsat hen imod vil ske i slutningen af uge 46," fortæller Søren Boysen, der er områdechef i Banedanmark.

Den største revne har været på 55 cm. og den mindst på 17 cm.

I sidste blev en del af biltrafikken også lammet af fundet af en revne.

Nu går arbejdet med at reparere revnerne i gang, det forventes afsluttet i løbet af et par uger.

"Det vigtigste er, at passagerne igen kan tage toget. Vi kommer til at stoppe togtrafikken i korte tidsrum af en halv times tid for teknisk at kunne lave de sidste reparationer, men det vil selvfølgelig ske uden for myldretiden," siger Søren Boysen.

Storstrømsbroen blev opført i 1937 og er 3.199 meter lang.