Revisorer erkender: Undersøgelsen frikender ikke Løkke

Danmark
AppleMark
Revisionsfirmaet Ernst & Young har fundet tvivlsomme Løkke-bilag for 4.809 kroner. Men der er ingen garanti for, at der ikke kan være flere regninger, som Løkke burde have betalt af egen lomme, erkender revisorerne.

• Politikere står frem: Lars Løkke lyver
• Løkke betaler flere penge tilbage

En uvildig gennemgang af bilag fra Lars Løkke Rasmussens (V) tid som amtsborgmester skulle frikende Venstres næstformand.

Men revisionsfirmaet Ernst & Young erkender i en erklæring, at der kan være andre bilag, som Lars Løkke Rasmussen selv burde have betalt, og at den gennemgang, de har foretaget, hverken er en kulegravning eller revisionsundersøgelse.

Ernst & Young har fundet bilag for 4.809 kroner, som den nuværende finansminister selv burde have betalt for cigaretter, kasino og diskoteksbesøg. Nu betaler Lars Løkke Rasmussen i alt 12.758 kroner tilbage.

Men der er ingen garantier for, at der ikke kan være flere regninger, som Lars Løkke Rasmussen burde have betalt selv.

I redegørelsen om Løkkes bilag skriver Ernst & Young:

- Da ovennævnte arbejdshandlinger hverken er revision eller review i overensstemmelse med danske revisionsstandarder herom, udtrykker vi ikke nogen grad af sikkerhed om de foretagne afregninger, står der.

- Hvis vi havde udført yderligere arbejdshandlinger, foretaget revision eller udført review i overensstemmelse med danske revisionsstandarder, kunne andre forhold være fundet og rapporteret til Dem.

Pressechef i Ernst & Young kan ikke garantere, at der ikke kan være andre regninger, som Lars Løkke burde have betalt i sin tid som amtsborgmester.

- Det kan vi ikke garantere så længe, der ikke ligger en revisionsopgave. Vi har ikke gennemført en revisionsopgave eller kulegravning, men en gennemgang af de bilag, der foreligger, siger pressechef Per-Henrik Goosmann til Avisen.dk.

Betyder det, at der kan være flere bilag, som kunne skabe problemer?

- Det har jeg ingen kommentarer til.

Ernst & Young skriver i indledningen, at de har gennemgået bilag, som de har fået forelagt fra perioden 1. januar 1998-31. december 2001.

- Erklæringen vedrører alene de afregninger, vi har fået forelagt, som nævnt ovenfor, og kan ikke udstrækkes til at omhandle andre afregninger eller perioder, skriver revisorerne. 

Nyheder

Dronningen dybt

forfærdet