Retssag mod Mubarak udsat
Demonstranter var klar til at give Hosni Mubarak en varm velkomst, da han ankom til retten i dag. Foto: Ahmed Ali / POLFOTO
Der var demonstrationer, da den aldrende Mubarak i dag blev kørt til retten. Sagen nåede dog aldrig så langt som planlagt.

Sagen mod Egyptens tidligere præsident Hosni Mubarak er startet op igen i dag efter tre måneders pause - og så alligevel ikke.

Ifølge tv-stationen Al Arabiya blev Hosni Mubarak nemlig ført ind i retten på en båre i Kairo - men herefter kom der en meddelelse om, at retssagen igen er udskudt - dog uden nogen yderligere forklaring. Denne gang til på mandag.

Mere end 5.000 soldater og politifok er i dag udsendt i Kairo for at sikre, at der ikke sker optøjer i forbindelse med retssagen mod den tidligere egyptiske præsident Mubarak, som nåede hele vejen frem til retten, før sagen blev udskudt.

Den 83-årige eks-diktator risikerer at få dødsstraf, hvis han dømmes skyldig i anklagerne om bl.a. at beordre over 800 demonstranter dræbt i februar. Oprøret endte med, at Mubarak måtte træde tilbage efter 30 år ved magten.

Også Mubaraks to sønner og en række tidligere embedsmænd er anklaget i sagen.

Kilde: Al-Ararabiya