Sort arbejde blomstrer i sommerens feriebyer, men restaurationsbranchen mener ikke, at problemet ligger hos deres medlemmer.
Skat har de seneste tre år besøgt mere end 2.000 spisesteder, værtshuse og diskoteker i feriebyer, på festivaler og på kræmmermarkeder, og konklusionen er ifølge Politiken , at sort arbejde er udbredt.
Noget man er kede af hos hotel-, restaurant- og turisterhvervets brancheorganisation, Horesta.
Politisk direktør Jonas Wilstrup forklarer:
- Det er problematisk, når virksomheder på det her felt ikke overholder reglerne og betaler folk sort. Det forvrider i sidste ende konkurrencen, så det er da bekymrende, siger han til Newspaq.
Han mener dog, at der er stor sandsynlighed for, at virksomhederne i Horesta ikke er de største syndere.
- Mange af dem, som ender med at organisere sig i branche og erhvervsorganisationer, er ofte også dem, som gerne vil have orden i sagerne, siger Jonas Wilstrup.
Han fortæller, at Horesta allerede har arbejdet på at komme problemet til livs.
For eksempel har Skat været på besøg i Horestas regionale afdelinger for at fortælle virksomhederne om de gældende regler, og hvordan de undgår at komme i klemme, hvis de for eksempel bruger rengøringsleverandører og lignende.
Horesta vil ifølge Jonas Wilstrup fortsat arbejde på at fortælle deres virksomheder om de gældende regler.