Hos Duevangs spisehus og catering i den sydsjællandske havneby Præstø nægter man at agere coronapoliti.
- Hverken mig eller det øvrige personale skal agere coronapoliti, lyder meldingen fra kok og medejer Rikke Jensen til Sjællandske.
Rikke Jensens reaktion kommer efter meldingen om, at restauranter og caféer snart må servere for gæster igen.
I første omgang er det dog kun for udendørsservering, men små 14 dage senere må der serveres indendørs.
Men for at få lov til at sætte sig ned, skal restauranternes gæster kunne fremvise et coronapas med en negativ test samt et id-kort.
Rikke Jensen mener, at det vil give mange akavede situationer, hvor det kan blive uhensigtsmæssigt at skulle tjekke sine gæster.
- Hvis mor og far kommer ind med deres datter, som ikke viser et coronapas. Så skal jeg se dokumentation for, at hun er 15 år, siger Rikke Jensen til Sjællandske og henviser til, at børn under 15 år er undtaget af reglerne om coronapas.
Samtidig mener Rikke Jensen, at hun risikerer, at større grupper af gæster vælger at gå, hvis en enkelt eller flere ikke kan få lov til at komme ind, fordi de ikke har et opdateret coronapas.
Rikke Jensen vil i stedet fortsætte med takeaway, som det har været tilfældet efter corona-nedlukningerne.
Beslutningen får økonomiske konsekvenser for Duevangs. Rikke Jensen mister blandt andet salget af drikkevarer, hvor der normalt er en god avance.
- Det må briste eller bære. Lige nu følger jeg mit hjerte, siger Rikke Jensen og tilføjer, at når coronapasset er væk, så åbner Duevangs igen.
Rikke Jensen vælger dog, at åbne sin restaurant i Køge. Her serveres gourmetmad, men ikke takeaway. Her vil hun ansætte en person til at stå i døren og tjekke coronapas.