Restaurant-ejer i flyverskjul: Ansatte har ikke fået løn
Ejeren Philip Tahi har ikke givet løn til sine ansatte på La Kridz siden oktober - heriblandt tjeneren Sarah Burchall. Foto: Flemming Krogh/Scanpix/arkiv og Privat
Restauranten La Kridz i Viborg er gået konkurs. I november nedlagde medarbejderne arbejdet, da ejeren Philip Tahi ikke havde udbetalt løn.

På restauranten La Kridz i Viborg har de syv ansatte ikke fået løn siden oktober måned. Derfor har de valgt at nedlægge arbejdet, og fagforeningen 3F kræver nu, at restauranten begæres konkurs. Det skriver blandt andet Viborg Folkeblad og BT.

Resturanten er ejet af Philip Tahi, der overtog resturanten i sommer. 

En af de ansatte er 20-årige Sarah Burchall, der er tjener på La Kridz.

- Det virker som om, at de bevidst ville tage røven på os, siger Sarah Burchall til Viborg Folkeblad. 

Overfor BT har Sarah Burchall uddybet sin version af forløbet. I slutningen af november havde de syv ansatte fortsat ikke fået løn for oktober måned. Derfor forsøgte de at kontakte Philip Tahi, men ejeren var gået i flyverskjul.

- Vi lukkede restauranten, og så holdt vi møde med 3F. De var rigtig søde til at hjælpe og har sørget for, at vi bagefter fik den løn, vi havde tilgode, fra Lønmodtagernes Garantifond. Jeg skulle overtage en lejlighed 1. december sammen med min kæreste, og så var der lige det med julegaverne. Det var lidt kritisk lige der, siger Sarah Burchall til BT.

3F med konkursbegæring

Flere af de syv ansatte er på SU og har derfor hårdt brug for at supplere med løn for at betale husleje og andre faste udgifter.

Philip Tahi overtog restauranten i sommer. Da de ansatte bad ham om en ny kontrakt, spurgte han ifølge Sarah Burchall: 'Hvad vil du med den - vise den til din mor?'

Det er ikke første gang, Sarah Burchall oplever ejere, der ikke har styr på tingene. Den forrige ejer udbetalte nemlig ikke hendes feriepenge.

- Jeg er blevet skeptisk over for chefer. Og jeg har mistet tilliden til små, private arbejdsgivere. Jeg føler lidt, at jeg nu kun tør arbejde store steder som fx Bilka, hvor de har styr på tingene. Jeg tør ikke tage flere chancer, siger Sarah Burchall til BT.

3F i Viborg bekræfter forløbet. Heller ikke de har været i stand til at få kontakt med Philip Tahi.

- Det drejer sig om halvanden måneds løn, som ikke er blevet udbetalt til syv medarbejdere. Vi har lavet en samlet beregning ud fra de tidligere lønsedler, og derudfra sendt et samlet krav til ejeren, fortæller Kasper Terkelsen til Viborg Folkeblad.

Derfor begærer de nu restauranten konkurs.

Philip Tahi ejer også resturanten Latin i Aarhus. Både BT og Viborg Folkeblad har gentagne gange forsøgt at få kontakt med ham, men han har ikke været til at træffe. Ej heller på restauranten i Aarhus.