Republikanske rivaler brager sammen om udlændinge i debat
Donald Trump blev kritiseret skarpt af sine modstandere i den seneste tv-debat med Republikanernes præsidentkandidater. Foto: Paul Sancya/AP
Donald Trump stod for skud, da fire republikanere diskuterede politik og fornærmelser i tv-debat.

Immigranter og udenlandsk arbejdskraft var blandt emnerne, da fire republikanere mødtes til endnu en direkte debat på tv-kanalen Fox News natten til fredag dansk tid.

Og flere af diskussionerne tog udgangspunkt i bredsider mod frontløber Donald Trump.

Blandt andet blev han af både Ted Cruz og Marco Rubio kritiseret for at ansætte udenlandsk arbejdskraft på et hotel i Florida i stedet for at hyre amerikanere.

- Du siger, at du er her for at kæmpe de amerikanske arbejderes sag, men når du reelt har mulighed for at kæmpe for den amerikanske arbejder, ansætter du udenlandsk arbejdskraft og får fremstillet din virksomheds tøj i udlandet, siger Marco Rubio.

Trump forsvarede sig med, at der var tale om kortere ansættelser, hvilket ifølge den populære kandidat ikke tiltaler USA's arbejdsstyrke. I eksemplet med hotellet var der ifølge Trump tale om sæsonarbejde fra november til marts.

- Folk vil ikke have korte ansættelser, så vi henter mennesker til landet, og vi sender mennesker ud af landet, siger milliardæren.

Spurgt kritisk ind til sin holdning til immigration kom det frem, at Donald Trump har taget et nyt standpunkt. Tidligere har han i kontroversielle vendinger talt for en stram politik på området, men han læner sig nu en smule længere ind mod midten.

- Jeg har ændret mig, jeg har ændret mig, siger han og forklarer, at den "blødere" tilgang til immigration handler om at få flere veluddannede mennesker til landet.

Han understreger dog, at han fortsat har planer om at bygge en mur langs grænsen til Mexico. Til gengæld er han "fleksibel" i forhold til, hvor høj den skal være.

Også John Kasich var på scenen, mens Ben Carson havde valgt at droppe tv-runden. Han har tidligere givet hint om, at han er ved at stå helt af ræset om at blive Republikanernes præsidentkandidat.

Før sidste ord i debatten blev sagt højt, lagde kandidaterne for en kort bemærkning fornærmelserne på hylden og samlede sig om partiet.

Rivalerne blev spurgt, om de vil bakke op om Donald Trump, hvis han bliver nomineret til Republikanernes præsidentkandidat. Her svarede Rubio, Cruz og Kasich - ad omveje - alle "ja".

Trump blev adspurgt, om han vil bakke op om enhver anden nomineret. Også her var svaret "ja".

Den endelige kamp mellem Republikanerne og Demokraterne om Det Hvide Hus finder sted 8. november.

/ritzau/