Religion skal have mere plads

UNKNOWN

Et dialogforum vil i aften fremlægge 15 forslag til, hvordan integrationen i Århus kan forbedres.

De århusianske virksomheder skal give mere plads til, at medarbejderne kan praktisere deres religion og fejre deres religiøse højtider, og religion skal diskuteres internt på arbejdspladserne.

Det er et par af de ideer, der er at finde blandt de 15 forslag, som et 60 mand stort dialogforum i aften vil præsentere for byrådets politikere.

Forslagene er det foreløbige resultat af en møderække, som Århus Kommune satte i gang med et stormøde om integration og religion på rådhuset i november.

Siden har et 60 mand stort forum diskuteret videre på et møde 3. februar, hvor de 15 forslag er blevet undfanget.

Plads til skæve ideer

»Det har været et ønske fra deltagerne, at der ikke skulle censureres i forslagene på forhånd, så det er folkets røst, og de skæve ideer er også kommet med,« lyder det fra chefkonsulent Jørgen Nim Jensen, som er medlem af den arbejdsgruppe, der planlægger og følger op på afviklede møder. Udgangspunktet for møderne er at give kommunen idéer til, hvordan der kan sikres en aktiv integration af byens indvandrere.

Forslagene er generelt temmeligt abstrakte, men som en rød tråd i mange af forslagene løber en opfattelse af, at bedre forståelse af religion fører til bedre integration.

Ansæt en imam

Blandt andet foreslås det, at religion skal have en naturlig plads i daginstitutioner og skoler, og at Århus Kommune kan ansætte en imam, som skoler og andre kommunale arbejdspladser kan trække på.

Forslagene om at give religionen mere plads ligger ikke umiddelbart i tråd med den nye integrationspolitik, som Århus Kommune for nylig har præsenteret.

Og både borgmester Nicolai Wammen (S) og beskæftigelsesrådmand Gert Bjerregaard (V) har på forhånd udtalt sig skeptisk om ideerne.

Afgørelse i aften

Hvad der skal arbejdes videre med og måske føres ud i livet af kommunen, bliver imidlertid først besluttet på aftenens dialogmøde, som bliver holdt på Århus Rådhus.

Nyheder

Drab i Fredericia: 

Politiet zoomer ind

to mænd