Rektor for Danmarks Designskole ydmyget foran Brian Mikkelsen
Utilfredshed ? Utilfredse studerende lagde video på nettet, hvor man ser dem rulle et banner ud foran kulturminister Brian Mikkelsen (K), hvor der står »Rektor søges!« ? nu har rektoren meldt sin afgang

Til lyden af en trompet ruller et enormt banner med »Rektor søges!« ned over fronten på Danmarks Designskole.
Rektor Gøsta Knudsen må se sig ydmyget af sine egne studerende foran kulturminister Brian Mikkelsen (K) og hans embedsmænd.
Aktionen fandt sted i forbindelse med kulturministerens besøg på skolen for godt en måned siden og kan ses på nettet i en video på hjemmesiden YouTube.
Spørgsmålet er, om de utilfredse studerende er synske, for i torsdags meddelte rektor sin afgang.
Den kommer, efter at de studerende gennem længere tid har savnet bedre planlægning af studierne og mere vejledning fra underviserne.

Vil have et hjerte

»Vi vil have en rektor, så vi kan få arbejdsro. Vi skal have et hårdpumpende hjerte indadtil, der pumper ideologi ind i designfaget. Det handler ikke om omstilling, strukturer eller globaliseringsrapporter. Det handler om, at vi har en faglig hverdag, der virkelig fungerer. Og plads og tid til at eksperimentere,« sagde en af initiativtagerne til aktionen, Ane Eline Sørensen, i de studerendes tale til rektor og kulturminister Brian Mikkelsen.
På det tidspunkt vidste de studerende ikke, at rektor få uger efter ville melde sin afgang.

»Helt udramatisk«

Til sommer skal Kulturministeriet udpege en ny rektor, og på skolerådsmødet i torsdags meddelte Gøsta Knudsen, at han ikke søger sin stilling igen af »personlige grunde«.
»Det er helt udramatisk. Min kontrakt udløber til sommer, og til den tid har jeg været rektor i otte år. Tidligere var jeg i syv år rektor for Arkitektskolen i Århus, og det synes jeg er en rimelig rytme. Nu vil jeg prøve noget nyt,« siger Gøsta Knudsen, der er udlært murer og arkitekt og modtager af Dannebrogsordenen.
Om konflikterne med de studerende siger rektoren:
»På den her skole er der aldrig ro. Det er jo en kunstnerisk skole. Vi har fulgt op på aktionen og diskuteret med de studerende i blandt andet skolerådet, og nu har vi sat nogle ting i værk på den korte og lange bane,« forklarer Gøsta Knudsen.

Savner ro

5.-semesterstuderende Ane Eline Sørensen håber, at skolens ledelse med en ny rektor igen kan give de studerende en tiltrængt ro. En ro, der har været svær at få øje på, fordi designskolen har været gennem en længere omstillingsproces, der har ført til en akademisering af Danmarks Designskole.
»Ledelsen har reageret utrolig positivt og er gået ind i en dialog med de studerende. Vi vil have en god skole her og nu. Ikke langt ude i fremtiden,« siger Ane Eline Sørensen.
Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra kulturminister Brian Mikkelsen, da han er på juleferie i Thailand.

Se videoen her: http://www.youtube.com/watch?v=Pt6qymqjjy4