Rekordskader efter november-storm
Stormen i november blæste den voldsomme storm i december 1999 ned fra den øverste skammel som den storm, der har været skyld i flest skader.

Stormfloden i november sidste år var den værste i 15 år. Det viser en opgørelse fra Stormrådet. Med 3.500 anmeldte skader slår novemberstormen den notoriske decemberstorm i 1999 med flere længder. Værst gik det ud over den nordfynske kyst, hvor vejrets rasen resulterede i 950 sager på forsikringsselskabernes skriveborde. Med 914 anmeldte skader gik efteråret langs den vestsjællandske kyst heller ikke ubemærket hen.

»Det er uden tvivl den voldsommeste stormflod i Stormrådets 15-årige historie. Det betyder også, at nogen af de skadesramte forbrugere må væbne sig med tålmodighed,« siger Hans Reymann-Carlsen, underdirektør i forsikringssselskabernes erhvervsorganisation Forsikring og Pension og leder af Stormrådets sekretariat.

Han forsikrer, at der arbejdes på højtryk for at ekspedere det rekordstore antal skadesanmeldelser. Private boliger og erhvervsbebyggelser, der samlet står for omkring halvdelen af anmeldelserne, behandles først, mens sommerhusejere må væbne sig med tålmodighed.

Selv om antallet af flyvende tagsten og nedlagte træer i julemåneden 1999 har mejslet sig solidt fast i erindringen, så forekom den hidtil værste stormflod i Stormrådets historie i 1993. Den rekord indehaves nu af novemberstormen 2006.