Rekordmange skifter job: Det kan være dyrt
- Denne nye jobskiftekultur bryder med tidligere tiders loyalitetsfølelse, fortæller Carsten Holdum, forbrugerøkonom i PFA. Foto: Lea Meilandt Mathiasen/ Ritzau Scanpix
Vi har en helt ny arbejdsmarkedskultur i Danmark. Det betyder, at man skal holde øje med, hvor man har sin pension.

Der er efterhånden længere og længere mellem jubilæer på arbejdspladserne rundt om i landet. 

I 2018 var der 835.296, der skiftede job. Det er det højeste antal nogensinde. Det skriver Finans.dk.

- Denne nye jobskiftekultur bryder med tidligere tiders loyalitetsfølelse. For 50 år siden var mange på både det offentlige og private arbejdsmarked livstidsansatte - medmindre man tog af kassen - og arbejdspladsen var en familie. I dag er medarbejderes runde jubilæer mere undtagelsen end reglen, og den udvikling vil fortsætte fremover, siger Carsten Holdum, der er forbrugerøkonom i PFA til Finans.dk.

Carsten Holdum mener, at den nye jobskiftekultur betyder, at man som lønmodtager skal være bedre til efteruddanne sig, men det stiller også krav til, at man skal have godt syr på sin privatøkonomi. 

- Et jobskift kan f.eks. betyde, at man får pensionsordning i et andet selskab end det hidtidige, og at man på den måde har pensioner i flere selskaber. Og pensioner i flere selskaber betyder, at man betaler omkostninger flere steder. Her kan der være meget at spare ved at samle dem, siger Carsten Holdum.