Administration 

Rekordinvestering: 100 millioner kroner til fynske robotter

--- CITATVIDEO --- Venturekapitalfonden Nordic Eye investerer knap 100 millioner kroner i Blue Ocean Robotics, som forventer at vokse sig fire gange så stor.

Videoen "Rekordinvestering: 100 millioner kroner til fynske robotter" udsendt af "TV2/FYN" kan downloades på Ritzaus Videoweb www.videoweb.dk

Anvendelse af Ritzaus tjeneste for citatvideo og materiale herfra forudsætter accept af vilkårene. Følg linket nederst på siden.

Der er travlt i lokalerne på Niels Bohrs Allé i Odense. Den fynske robotvirksomhed Blue Ocean Robotics har lige lukket en historisk stor aftale om at levere 500 Beam-robotter til et tocifret millionbeløb til den japanske virksomhed Hapi-Robo.

Nu skal en investering på knap 100 millioner kroner fra den danske venturekapitalfond Nordic Eye sætte endnu mere skub i udviklingen hos Odenses tredjestørste robotvirksomhed. Målet er en exit i milliardklassen om få år.

Virksomheden forventer at vokse de næste tre til fire år fra 100 ansatte i dag til omkring 400 mennesker.

- Det er stort, for det giver os mulighed for at komme ud på det store globale marked med flere af vores robotter. Vi får råd til mere udvikling med specialisering, en større salgsafdeling og produktionsudvikling, fortæller direktør Claus Risager til TV 2/Fyn.

Nyt med penge til robotter

Nordic Eye arbejder med at gøre danske teknologivirksomheder internationale og har ikke tidligere investeret i robotter.

Men fonden ser et stort potentiale i Blue Ocean Robotics’ "rugekassemodel". Det går ud på, at virksomheden tilbyder industrivirksomheder udvikling og salg i ét med robotudviklings-partnerskaber og efterfølgende salgs-set-up.

- Vi skal som venturefond kigge på den sidste nye teknologi og de sidste nye vækstvirksomheder, som vi kan se har et kæmpe potentiale. Og det har robotteknologi i den grad, ikke mindst i Odense, som er førende robotcentrum i verden, siger Peter Warnøe, som er administrerende direktør i Nordic Eye, til TV 2/Fyn.

Den kendte it-millionær ser især et stort potentiale i den særlige UVC-lysdrevne desinfektions-robot, som Blue Ocean Robotics har udviklet. Robotten kan decinficere patientstuer, og er på markedet i Europa og Asien og er på vej til USA. 

- Det er et af de produkter, hvor vi virkelig kan se et kæmpe potentiale i, for vi ved, at rengøringen og bakterier er et kæmpe problem i hele sundhedsvæsenet. Kan man finde noget robotteknologi, så er det en stor mulighed for at få solgt sine produkter mange steder i verden, siger Peter Warnøe.

Genbruger robotteknologi

Blue Ocean Robotics udvikler værktøjer og teknologiske byggeklodser, der kan genbruges. Ved at kombinere byggeklodserne kan man skabe flere forskellige typer robotter inden for en bred vifte af brancher og applikationer.

På den måde kan Blue Ocean Robotics tilbyde flere partnere at gå sammen om at udvikle og kommercialisere robotter, som partneren vil kunne anvende eller sælge til sine kunder.

Ved at genbruge byggeklodserne på tværs kan man udvikle og kommercialisere robotterne hurtigere, billigere og bedre, og virksomheder slipper for hver især at skulle opfinde den dybe tallerken.

- Blue Ocean Robotics genbruger sin robotteknologi på tværs af brancher og applikationer - og bringer derfor også robotter til markedet bedre, billigere og hurtigere end de fleste andre. Der er jo ikke kun et produkt, men forskellige produkter at satse på. Det gør risikoen i vores investering væsentlig mindre, mener Peter Warnøe.

Skal styrke international skalering

De 100 millioner kroners kapitalindsprøjtning skal især styrke det kommercielle set-up, så Blue Ocean Robotics’ partnermodel, RoBi-X, kan indtage verdensmarkederne.

- Det er jo fantastisk. Vi startede tre mand for fem år siden rundt om et køkkenbord på et blankt stykke papir. Vi vidste, hvor vi skulle hen, men vi startede helt fra bunden. Nu bliver vi klar til voksenlivet, siger Claus Risager.

Pengene kommer også til at give et boost til udviklingen af ny teknologi og sikre tiltrækning og udvikling af talentfulde medarbejdere.

- Inden nytår skal vi have ansat 15 mand allerede med det, vi har liggende lige nu. Fra næste år kommer vi til at ansætte mellem otte og ti medarbejdere hver måned, så det bliver en udfordring at rekruttere, indkøre og organisere de mange nye medarbejdere, siger Claus Risager. 

Virksomheden har et mål om, at omsætningen skal vokse med 1.000 procent frem mod 2023.

- Langt de fleste af vores cirka 15 robotter i porteføljen er under udvikling, og flere vil over de næste par år nå frem til salgsfasen, hvor vi skal være parate med kapital, kompetencer og et set-up, der fuldt ud kan realisere vores globale vækstpotentiale, fortæller Claus Risager.

Historisk stor handel

Den fynske robotvirksomhed har en afdeling i Singapore, der i slutningen af oktober har lukket den største robothandel nogensinde på dansk jord målt i antal. Japanske Hapi-Robo har købt 500 Beam robotter over de næste to år.

De intelligente telepresence-robotter skaber mobilitet og understøtter samarbejde mellem mennesker.

Blue Ocean Robotics er desuden medejer i Scape Technologies, der har speciale i ‘bin picking’ og leverer robotløsninger til de største brands i bilindustrien. Virksomheden skal børsnoteres inden udgangen af 2018.

Nordic Eye har store ambitioner om, at Blue Ocean Robotics vil blive et nyt milliardeventyr på linje med Universal Robots og Mobile Industrial Robots.

Investorerne forventer, at de 100 millioner kommer igen med et salg i milliardklassen i løbet af de næste tre til fem år.

- Vi ser ideer i milliarklassen her, som vil udvikle sig over de næste år. Vi kigger på en return of investment omkring fem til ti gange den investering, vi oprindeligt har lavet, siger Peter Warnøe.

 

Ovenstående citatvideo er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet.

Læs de fulde vilkår her: videoweb.ritzau.dk/vilkaar

Billede af Peter Aalbæk
Kendte

Peter Aalbæk:

- Jeg vil være et

sjofelt svin til jeg dør

Banksy-værket hænger en væg
Helt vildt

Monet-provokation solgt

for vildt millionbeløb

billede fra en julefest
Corona

Corona-indgreb:

Din julefrokost er i fare

strandgæster på Ahata-stranden på den græske ø Karpathos
Corona

Kun to lande der ikke frarådes som rejsemål

billede af mette frederiksen
Corona

Mette Frederiksen slår fast: Der kommer nye coronarestriktioner

Politilogo på indgangsdør
Krimi

Begik røveri hos lillebror

Pengesedler og mønter
Nyheder

Bank-fejl - har det kostet dig penge?

En broget flok hunde fotograferet op ad en pink mur.
Dyreliv

Disse hunderacer

lever længst

Nærbillede af sangeren Caroline Henderson. Hun har skrabet håret helt tilbage og er iført en sort skjorte.
Kendte

Tjener to millioner

Maskinen som kan lave luft om til drikkevand består blandt andet af en computer, en skræm af en art og to små regensglas som er forbundet til skærmen.
Helt vildt

Maskine laver

DRIKKEVAND

ud af luft

Stephanie til en premiere sammen med sin far Christian og en ukendt kvinde, der står i midten af dem
Kendte

Ingen kontakt med far:

Han stjal min opsparing

Pernille Rosenkrantz-Theil i sort og hvid mønstret kjole, ståbriller og kort lyst hår. Hun ses fra siden på en gang på Christiansborg
Nyheder

Minister om Muhammed-tegninger:

Lærerne vælger selv

en ambulance med udrykning på en stor vej.
Krimi

Mand fundet fastklemt

i bil på mark

Billede inde fra et fly man ser en række personer i modlys fra flyets genkendelige runde vindue
Corona

Danskerne er bange

nægter at flyve

Magnus Heiunicke ved et tidligere corona pressemøde. Han ser alvorlig ud.
Nyheder

Varsler yderligere

coronarestriktioner

En 100 meter lang skorsten ligger halvt fra et tag henover en vej og ned i vandet.
Nyheder

Væltet skorsten

var næsten ny

et visakort i guld ligger på et tastetur
Nyheder

Sådan stjal svindlere 

26 millioner

En dreng sidder på en seng med en hætte trukket over ansigtet så man ikke kan se hans identitet. I forgrunden står en taske, der er pakket.
Nyheder

Svigt og overgreb:

Kostskole trues med lukning

Dronningen til åbningen af folketinget. Hun har alvorlig mine i ansigtet og er klædt i en støvet blå jakke med matchende hat.t
Kongelige

Fløjet hjem fra ferie -

på Forsvarets regning

Politikeren Jesper Andersen iført hvid skjorte står ved en udendørs talerstol med to mikrofoner med vindhætter på.
Nyheder

S-profil: Jeg havde

sex med 15-årig

Folk der er stimlet sammen om et stort billede af den nu afdøde lære.
Nyheder

Elever fik 350 euro

for at udpege lærer

En hånd holder en telefon som for at tage et billede af sige selv. Billedet er sort hvid.
Krimi

Pressede unge piger

til nøgenbilleder:

Godt jeg blev stoppet

Nærbillede af prinsesse Märtha Louise der taler med alvorlig mine mens hendes ene hånd gestikulerer.
Kongelige

Forelsket prinsesse:

Folk er sure på mig

Peter Madsen sidende i noget græs i en grøft ved et fortov med hænderne bundet. Billedet er taget langt fra, men man kan tydeligt genkende ham. Foran ham ligger en skarpskytte med et gevær pegende mod ham. En schäfferhund ligger ved siden af skytten.
Krimi

Derfor tog Peter Madsen flugten

Billede af Erik Brøgger ved onsdagens pressemøde. Han står ved et højt cafébord med en hviddug. Ved et andet bord ved siden af ses Søren Brostrøm
Nyheder

Hele verden kan være

lukket lige om lidt

En stor pose med hvidt pulver bliver vist frem af et par hænder iført hvide latexhandsker
Krimi

Politi finder 10 kilo

narko TILFÆLDIGT 

politikeren Jens Rohde står med papir i hånden op ad orange mur
Nyheder

Medie: Jens Rohde

pønser på nyt parti 

mand åbner munden for at blive testet for corona
Corona

Myndighederne klar

med ny teststrategi

den forsvundne norske milliardærfrue Anne-Elisabeth Hagen i grønlig trøje
Krimi

Norsk politi melder ud

i Hagen-sagen

to politifolk står udenfor retten i Glostrup
Krimi

Politiet: Peter Madsen

fik hjælp udefra 

kitler hænger på knage på hospital
Nyheder

Pist forsvundet:

Mangler 8.000 
stykker arbejdstøj

håndværker går rundt på tag
Nyheder

Få tusindvis af kroner

i tilskud til boligen

Par danser wienervals på dansegulvet i tv-programmet vild med dans
Film og TV

Vild med Dans i

stjernespækket

særudgave

rumsonde på vej til at lande på asteroide
Nyheder

Rumsonde landede

på farlig asteroide

med kurs mod jorden

donald trump gestikulerer
Nyheder

Trump afbryder interview

- og truer med at lægge

det på Twitter

til salg skilt foran hus - med mærkatet solgt
Nyheder

Højeste i 10 år:

Boligsalget sætter rekord

frank jensen går på scenen under præsentation af tour de france
Nyheder

Frank Jensen mister

formandspost

To forbryderfotos af Bill Cosby fra henholdsvis 2018 og 2020
Kendte

Sådan ser Bill Cosby ud

efter to års fængsel 

Hella Joof sidder med eftertænksomt udtryk
Kendte

Hella Joof: 

- Jeg blev misbrugt

af familiemedlem

islands statsminister sidder på kontor under videointerview
Helt vildt

Statsminister ramt

af jordskælv midt

under video-interview

neandertaler
Helt vildt

Fund kan ændre

danmarkshistorien:

Vildere end Guldhornene

Peter Madsen sidder op ad en hæk
Krimi

Sådan flygtede Peter

Madsen fra fængslet

Politinspektør Mogens Lauridsen taler ved pressemøde
Krimi

Politiet: Peter Madsen

havde et bombelignende

bælte

person på cykel i skumring
Nyheder

Nu kommer de mørke

tider: Gør opmærksom

på dig selv

Peter Madsen sidder i en grøft op ad en hæk mens en skarpskytte holder ham i skak.
Krimi

Peter Madsen flygtet:

Nu er han kørt væk fra stedet

Skuespilleren Jeff Bridges poserer for kameraet
Kendte

Hollywood-stjerne:

- Jeg har kræft 

Skilt med teksten "vis hensyn hold afstand" hænger udenfor bygning
Corona

529 nye smittede -

men epidemien er stabil 

En mand bliver interviewet mens en hel hær af fotografer og journalister kigger på ham
Krimi

Peter Madsens flugt

går verden rundt

Dronningen til åbningen af folketinget. Hun har alvorlig mine i ansigtet og er klædt i en støvet blå jakke med matchende hat.t
Kongelige

Dronningen giver op:

Aflyser nytåret

Jeppe Kofod iført blåt jakkesæt under åbningen af folketinget. Han smiler til fotograferne.
Nyheder

Professor tvivler

sag mod Kofod

En håndværker banker gamle klinker af et gulv
Nyheder

Trick: Sådan kan du

spare en formue

på håndværkere

Robert Redford med solbriller i vintersol. Han holder sin kone i hånden. De har begge mørke vinterfrakker på.
Kendte

Robert Redford knust:

Sønnen er død

Et visent blad holdes op foran solen, som stråler igennem på en skyfri himmel.
Nyheder

Varmen vender tilbage -

så lunt kan det blive

En lille pige og en dreng gynger på en legeplads. Man ser kun deres fødder og overkroppe.
Krimi

Børnelokkere har

fået bedre vilkår

En person bliver testet for corona i sin bil af en person med handsker, engangskittel, visir, mundbind og hårnet på.
Sport

Advarer om tsunami af

nye coronasmittede

Emil og Line i en scene fra Emil fra Lønneberg.
Nyheder

Emils tjenestepige er død

Laura Christensen portræt
Film og TV

Laura Christensen

om ubådsserien:

Håb i mørket

Jeppe Kofod portræt
Nyheder

Kofod anmeldt for voldtægt

Trump og Fauci på pressemøde
Nyheder

Trump sviner USA's

smitteekspert:

En katastrofe!

Mads Aagaard Danielsen på Folkemødet.
Nyheder

DR fyrer seriekrænker

Magnus Heunicke på pressemøde
Corona

Tæt på smittet:

Heunicke arbejder

hjemmefra

Strand på Cypern set fra luften
Nyheder

Cypern krydser smittegrænse 

Bil ligger på siden ved siden af smadret McLaren
Biler

Million-bil smadret

på parkeringsplads

Illustration af rumfartøj der lander på asteroide
Nyheder

NASAs vilde plan:

Vil lande rumfartøj

på asteroide

Statsminister Mette Frederiksen med alvorlig mine og en løftet pegefinger hun ses i profil
Nyheder

Efter Frank-exit:

Mette Frederiksen

helt enig

Biler i kø på motorvej
Nyheder

Ulykke lukker motorvej

En tydeligt brødbetynget Frank Jensen med jakkekraven trukket op.
Nyheder

Frank Jensen

trækker sig

fra politik

Rækkehuset der er bygget i grå mursten. Der vokser efeu op ad væggene på det gamle hus.
Nyheder

Her er Danmarks

dyreste rækkehus

Frank Jensen og Mette Frederiksen sidder ved et bord og holder møde. Statsminister Mette Frederiksen sidder med den ene hånd til hovedet mens Frank Jensen taler.
Nyheder

Nu bryder

Mette tavsheden

En bunke visne blade ligger på en græsplæne. En rød bladrive står og hviler sig op ad en sort havebænk.
Livsstil

Derfor skal du IKKE 

fjerne nedfaldne blade

Tøjstativ med tøj til kvinder. En blomstret kimono er i forgrunden.
Nyheder

700 ton helt nyt tøj

går op i flammer

Et gammelt skur der står i en baghave.
Krimi

Kvinde forsvundet:

Kig i dit skur

Nærbillede af en brødbetynget Frank Jensen ved pressemødet søndag aften på Københavns Rådhus.
Nyheder

Mødeformen

vækker kritik

Frank Jensen foran en mikrofon
Nyheder

Seneste:

Frank Jensen fortsætter

Sofie Carsten Nielsen på pressemøde
Nyheder

Efter krisemøde:

Sofie Carsten Nielsen

fortsætter som leder 

Lisa Montgomery i fængslet
Nyheder

For første gang i 67 år:

USA henretter kvinde

En kranvogn med en smadret bil på ladet
Krimi

Voldsom ulykke

med tre biler

Frank Jensen kigger ned i jorden.
Nyheder

Endnu flere sager: 

Nye anklager

mod Frank Jensen

Overborgmester Frank Jensen
Nyheder

OVERBLIK: Sager mod Frank Jensen går tilbage til 90'erne

Sexorgie med mænd og kvinder
Corona

Politiet afbryder sexorgie