Regnvejr truer OL i weekenden
Den olympiske åbningsceremoni ventes at kunne afholdes i tørvejr. Men tung regn truer weekendens konkurrencer.

Det storslåede sommervejr i London frem mod OL-åbningsceremonien fredag aften led tidligere på fredagen et alvorligt knæk, da en let regn silede ned over den engelske hovedstad.

Åbningsceremonien, der starter klokken 22 dansk tid, forventes imidlertid at kunne afholdes i tørvejr, selvom tunge regnskyl i løbet af fredagen menes at ville ramme det olympiske landskab.

- Der skulle ikke komme mere regn efter klokken 20 (21 dansk tid, red.), siger Claire Austin fra det meteorologiske institut Meteo Group til nyhedsbureauet dpa.

De olympiske leges første officielle konkurrencer ser ligeledes ud til at kunne afvikles i tørvejr, da vejrudsigterne lover en både varm og regnfri lørdag, hvilket er godt nyt for både atleter og arrangører.

Således skal de mandlige cykelryttere med blandt andre Tour de France-vinderen Bradley Wiggins allerede i aktion på konkurrencernes førstedag i landevejsløbet. Et løb, der alt andet lige risikerer flere styrt og færre tilskuere i regnvejr.

Det tørre vejr ventes dog allerede at ophøre søndag, hvor varslingerne lyder på tung regn, som kan komme til at påvirke de kvindelige cyklisters landevejsløb.

Storbritannien gennemgår en mildest talt våd sommer. Den seneste uge frem mod OL har dog mindet meget om de danske tilstande med flot solskin og temperaturer i nærheden af 30 grader flere steder.

Selvom åbningsceremonien først afholdes fredag aften, er flere konkurrencer så småt skudt i gang.

Både de kvindelige og mandlige fodboldspillere har været på banen onsdag og torsdag, mens de første danskere skal i aktion fredag.

Det drejer sig om de kvindelige bueskytter Maja Jager, Louise Laursen og Carina Christiansen.

Ved åbningsceremoni deltager flere end 50 af de danske udøvere og cirka 20 trænere og ledere.

/ritzau/