Regionerne klar til at overtage plejefamilier

Der kan godt blive åbnet for, at tilsyn med plejefamilier ryger ud af kommunernes hænder og ind i regionernes. Plejefamilierne er skeptiske.
Plejefamilier skal ikke længere kontrolleres af kommunerne, mener SF og Danske Regioner.
Plejefamilier skal ikke længere kontrolleres af kommunerne, mener SF og Danske Regioner. Foto: Colourbox

Historien om en plejefamilie fra Vordingborg, der har vanrøgtet deres børn, får SF til at foreslå, at tilsynet af plejefamilier skal flyttes fra kommunerne til regionerne.

Den opgave er regionerne klar til at tage imod, siger Formand for Danske Regioners Social- og Psykiatriudvalg, Flemming Stenild. Han har dog større ambitioner med et sådant forslag.

"Skal man flytte tilsynet, så skal det ikke kun være for plejefamilier. Det skal først og fremmest handle om opholdsstederne. Men det er rigtigt tænkt," siger Stenild til Newspaq.

Plejefamiliernes Landsorganisation (PL) synes på deres side, at det er en dårlig idé, med mindre der er tale om, at en plejefamilie faktisk har børn fra flere kommuner. Og det er sjældent, understreger Thomas Damkjær Petersen, der er næstformand i PL.

Han har heller ikke meget til overs for den politiske reaktion, der vil begynde at strukturere uanmeldte besøg til plejefamilierne.

"Man skal tænke sig rigtig godt om, før man begynder at lave om på tilsynet, at man ikke indført mere bureaukrati og dårligere resultater på grund af en enkeltsag," siger Thomas Damkjær Petersen til Newspaq.

Derudover synes han, at man hellere burde holde øje med, at de regler om tilsyn, der er nu, bliver overholdt.

"Man kunne jo starte med at gennemføre de to årlige kontrolbesøg, som alle kommuner ifølge loven skulle gøre," påpeger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.