Regeringshæren rykker frem i Damaskus
De syriske oprøreres sidste højborg i hovedstadsområdet Tadamon er næsten generobret af regeringsstyrkerne.

Syriske regeringsstyrker er fredag i færd med at storme det sydlige Tadamon-distrikt i Damaskus med kampvogne, pansrede mandskabsvogne og soldater i et forsøg på at tilbageerobre oprørernes sidste højborg i Damaskus, oplyser et øjenvidne og aktivister.

Aktivisterne siger først på aftenen, at størstedelen af distriktet nu kontrolleres af regeringsstyrker. Der meldes om seks dræbte civilpersoner i forbindelse med Assad-styrkernes fremrykning.

Samtidig regner granater ned over oprørsstillinger i Syriens største by, Aleppo, forud for FN's afstemning om at beklage både det syriske regimes brug af tunge våben, og stormagternes manglende evne til at blive enige om skridt, der kan afslutte konflikten.

I Aleppo gik demonstranter i gaderne for at kræve død over Syriens præsident, Bashar al-Assad. Hundredvis af demonstranter havde samlet sig i byens al-Shaar-område.

- Folket ønske præsident Assad henrettet. Folket ønsker frihed og fred, lød råbene fra menneskemassen.

- Vi går på gaden med et formål: befrielsen af landet, siger den 20-årige demonstrant, Abu Ahmed.

- I dag kan man gå på gaden, før var der shabiha-militser, der støtter regimet. I 20 år har vi støttet militæret, men rent faktisk er militæret imod os, understreger Ahmed.

Det officielle nyhedsbureau Sanaa siger, at hæren og politiet har dræbt 17 "terrorister" i den kommercielle hovedstad, hvor regimet og oprørere har kæmpet om kontrollen over byen siden 20. juli.

Det britisk baserede Syriens Observatorium for Menneskerettigheder fortæller om demonstrationer i områderne Saif al-Dawla, Furqan og Ny-Aleppo i den vestlige del af Aleppo, og i Sukari, Bustan al-Qasr og Fardoss i den sydlige del af byen.

/ritzau/Reuters