Regeringen vil gøre op med ghettoprojekter
Hver fjerde udsatte boligområde skal være af ghettolisten inden 2016. Hvordan det skal ske afsløres snart.

Oven på balladen i Odense-bydelen Vollsmose er regeringen nu på vej med den plan, der skal opfylde målet om at nedbringe antallet af udsatte boligområder på den såkaldte ghettoliste betydeligt.

Indsatsplanen for de udsatte boligområder kommer i efteråret, og Carsten Hansen, der er minister for by, bolig og landdistrikter, oplyser, at en vigtig del af planen bliver at gøre op med det projektmageri, der kendetegner integrationsarbejdet i øjeblikket.

-Vi skal bygge videre på det, der fungerer, som er godt. Vi skal ikke begå fortidens fejltagelser med en masse små projekter, siger Carsten Hansen.

Derudover vil regeringen have kommunerne til at tage et større ansvar for integrationen i de udsatte områder, siger ministeren.

- Mange steder har man ikke lavet en særlig indsats for de udsatte boligområder. De fire store byer har det, men det vil vi gerne have udbredt til de andre boligområder, siger han.

Spørger man hos sagkundskaben er der opbakning til regeringens mål om at erstatte enkeltstående projekter med faste rammer i kommunerne og hos boligselskaberne.

- Det lyder rigtigt fornuftigt, at det ikke skal være en masse projekter, der lever og dør, men at det skal være en mere kontinuert indsats, siger Agi Csonka.

Hun er direktør for Danmarks Evalueringsinstitut og formand for en eksperttænketank om integration i Københavns Kommune.

- Der findes rigtig mange gode initiativer, som løser mange problemer, men der er ikke helt sammenhæng mellem de enkelte projekters effekt og hvad der får lov til at overleve, siger hun.

- Lektiecafeer kan være glimrende, det kan basketballbaner også, men det der giver den bedste integration er at få folk i beskæftigelse og uddannelse, tilføjer Agi Csonka.

Ifølge den seneste opgørelse er der 28 socialt udsatte boligområder i Danmark. Regeringen har som mål at nedbringe antallet af udsatte områder, kaldet ghettoer, med en fjerdedel i 2016.

/ritzau/