Regeringen vil fordoble grøn energi
Regeringen præsenterer fredag sin længe ventede energiplan frem til 2025. En central målsætning er mindst en fordobling af vedvarende energi frem til 2025.

Læs også: Vindkraft kan ikke løse energiproblem

Efter intense forhandlinger sent torsdag er regeringen klar til at præsentere en samlet klimaplan for Danmark frem til 2025 på et pressemøde på Havreholm Slot fredag klokken 13. Det erfarer internetavisen Jp.dk.

Centralt i planen er målsætningen, at vedvarende energi skal udgøre en andel på mellem 30 til 35 procent af den samlede energiforsyning i 2025. Det svarer til mindst en fordobling af den nuværende andel på godt 15 procent. Desuden vil regeringen satse på energiforskning og det såkaldte biobrændstof.

Oppositionen har på forhånd kritiseret regeringen for at være for uambitiøs. Både SF og Socialdemokraterne vil have andelen af vedvarende energi helt op på 50 procent i 2025.

»Vi er naturligvis skeptiske og nervøse for, at regeringen desværre ikke kommer med et så ambitiøst udspil som retorikken har antydet. Det vil vi måle, når vi ser udspillet, men på forhånd virker en ambition om en andel af vedvarende energi på 30 procent ikke nær ambitiøst nok, siger Socialdemokraternes energiordfører,« Kim Mortensen til Jyllands-Posten.