Regeringen overvejer at skære i ministerierne
(Foto: pressefoto Folketinget (Fotograf Henrik Sorensen))
Regeringen pønser på at lave besparelser i ministerierne for at nedbringe konsulentudgifter, viser et internt regeringsnotat, som Altinget er kommet i besiddelse af.

Regeringen kan ikke tvinge besparelser igennem på ministeriers konsulentforbrug.
Derfor har embedsmændene i Finansministeriet udarbejdet et forslag om, at regeringen kan hente besparelser ved en “generel rammereduktion”.

Det viser et internt regeringsdokument fra 5. september, som Altinget er kommet i besiddelse af. Notatet indeholder et udkast til de overordnede prioriteringer for finanslovsudspillet 2020.

“På udgiftssiden kan det overvejes at indarbejde en reduktion af udgifter til konsulenter i staten. Det vil i udgangspunktet skulle udmøntes som en generel rammereduktion, idet ministerierne har rammestyring og selv kan beslutte, på hvilke udgiftstyper tilpasningen skal gennemføres,” står der i dokumentet.

Herefter tilføjes, at der vil skulle udarbejdes en konkret model for en målrettet reduktion af konsulentudgifterne.

Rammereduktionen vækker alarmklokker i Radikale Venstre, der tidligere har advaret mod at lave en grønthøster.

“Det her er præcis, hvad vi frygtede. I mine ører lyder det som manglende politisk mod til at sige, hvad det er for konsulenter, som Socialdemokraterne synes gør det dårligt, eller der ikke er brug for,” siger finansordfører Sofie Carsten Nielsen til Altinget.

Socialdemokratiet har fremlagt en ambition om at barbere i alt tre milliarder kroner af forbruget, og statsminister Mette Frederiksen (S) udtalte på et pressemøde tilbage i maj måned, at hun gerne ser staten “tage en meget væsentlig del” heraf.

I regeringsnotatet sættes der ifølge Altinget dog ikke kroner og øre på reduktionen, blot fremhæves det som et muligt finansieringsforslag til finanslovsforslaget for 2020, som regeringen ventes at præsentere i slutningen af september måned. 

 

 

Altinget
via Listen To News