Regeringen overvejede at droppe store bededag

En afskaffelse af helligdagen var på vej på bordet ved forhandlingerne om regeringens 2020-plan.
Venstres arbejdsmarkedsordfører Ulla Tørnæs bekræfter, at en afskaffelse af Store Bededag var et emne i forbindelse med 2020-forhandlingerne.
Venstres arbejdsmarkedsordfører Ulla Tørnæs bekræfter, at en afskaffelse af Store Bededag var et emne i forbindelse med 2020-forhandlingerne. Foto: Scanpix

Danskerne kunne være blevet tvunget til at nyde varme hveder på jobbet, hvis regeringens 2020-forhandlinger var forløbet anderledes.

En afskaffelse af helligdagen store bededag var nemlig tæt på at blive en del af forhandlingerne om den økonomiske plan.

Det bekræfter Venstres arbedsmarkedspolitiske ordfører, Ulla Tørnæs, over for DR Sjælland.

"Der er ikke nogen tvivl om, at der ville kunne spares penge ved at droppe nogle af de skæve helligdage," siger hun til DR Sjælland.

Men ideen blev aldrig en del af forhandlingerne. Og Ulla Tørnæs vil i stedet lade det være op til arbejdsmarkedets parter at afgøre, om helligdagen skal afskaffes.

Allerede sidste år foreslog De Radikale at droppe store bededag eller flytte den til en søndag. Den manøvre vil angiveligt indbringe staten to milliarder kroner.

Store bededag blev indført i 1686. Den falder altid på den fjerde fredag efter påske. Det vil sige tre uger før pinse.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.