Regeringen maler sort billede af økonomien
Mindre vækst, kæmpe underskud og flere ledige. Finansministeren har dårlige nyheder til danskerne. Foto: Socialdemokraterne
Underskud på 96 milliarder kroner næste år, flere ledige end forventet og lav økonomisk vækst, vurderer finansministeren.

Fra sort til kulsort.

Det er meldingen om dansk økonomi fra Finansministeriet, hvor regeringen både kommer med en spritny vurdering af dansk økonomi og et forslag til næste års statsbudget.

"Den internationale uro lægger fortsat en dæmper på udviklingen. Vores eksport har hidtil holdt dansk økonomi oppe, men den er nu også gået tilbage," siger Bjarne Corydon (S).

Udover et forventet underskud på 96 milliarder, som er ti milliarder mere end først antaget, så er lommeregnerne i ministeriet også endt med flere ledige danskere.

Ledigheden er derfor opjusteret og ventes nu at stige til 167.000 personer i 2012 mod et tidligere skøn på 161.000 personer.

En dugfrisk vismandsrapport kan videre konkludere, at 20.000 flere danskere vil stå i arbejdsløshedskøen i 2013.

"Det hjemlige forbrug står fortsat i stampe, og man må konstatere, at den tidligere regeringsindsats ikke har virket," lyder det fra finansministeren.

Udsigter til økonomisk vækst er også nedjusteret. I stedet for en vækst på 1,8 procent i 2012, lyder vurderingen nu på 1,3 procent. Det er samme niveau som vismandsrapporten, som også kom torsdag.

"Derfor er det vigtigt, at vi gør en aktiv indsats nu. Kickstarten løser ikke alle Danmarks økonomiske problemer, men den gør en positiv forskel for tusinder af mennesker og betyder, at masser af gode projekter hurtigere bliver færdige," fortæller finansministeren.