Regeringen kritiseres for slap indsats på klimamøde
Det er ikke kun på hjemmebane, at regeringen kører med håndbremsen trukket i forhold til klimaet, mener WWF.
En demonstrant viser sin utilfredshed med Donald Trump, der har sagt, at han måske vil trække USA ud af klimaaftalen fra Paris. Aftalen har været på bordet ved det netop overståede COP22 i Marokko, hvor den danske regering er blevet kritiseret for at levere en slap indsats.
En demonstrant viser sin utilfredshed med Donald Trump, der har sagt, at han måske vil trække USA ud af klimaaftalen fra Paris. Aftalen har været på bordet ved det netop overståede COP22 i Marokko, hvor den danske regering er blevet kritiseret for at levere en slap indsats. Foto: Daniel Leal-olivas/AFP

Den danske regering lurepassede ved det netop afsluttede klimamøde i Marokko.

Det mener Verdensnaturfonden, WWF, som ikke er imponeret af Danmarks indsats.

- Danmark holdt lav profil og undlod at fremlægge forslag, som ville skabe fremdrift i den globale klimaindsats, udtaler WWF's klima- og miljøchef, John Nordbo.

- Det er desværre ikke kun på hjemmebane, at regeringen kører med håndbremsen trukket, når det gælder klimaet, tilføjer han.

Deltagerne på mødet er blevet enige om at få den lovgivning, der skal sikre gennemførelse af Paris-aftalen om at begrænse den globale opvarmning, på plads senest i 2018.

COP22 sluttede natten til lørdag, og overordnet er WWF godt tilfreds med udfaldet af mødet.

- Når historien skal skrives, vil det vise sig, at COP22 har været en milepæl i den globale klimakamp. COP'en cementerede indtrykket af, at der er solid global opbakning til den fortsatte indsats, siger John Nordbo.

- Den grønne omstilling går videre. Trump eller ej. Heldigvis fastholder Kina sin offensive og ambitiøse klimapolitik. Det er hovedindtrykkene fra COP22, fortsætter John Nordbo.

Han fremhæver, at 365 af USA's 500 største virksomheder sendte en fælles erklæring til Trump om, at USA skal fortsætte med at sætte ind mod den globale opvarmning, og at USA skal blive i Paris-aftalen.

USA's kommende præsident, Donald Trump, har tidligere sagt, at han muligvis vil trække USA ud af Paris-aftalen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.