Regering indleder slutspurt om dagpenge
Fredag forsøger Mette Frederiksen at lægge sidste hånd på akut-pakke på dagpengeområdet.

Fredag forsøger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) at få bundet sløjfe på den lovede akut-pakke til de tusindvis af danskere, der står til at ryge ud af dagpengesystemet fra nytår.

Det sker to uger efter, at fagbevægelsen, arbejdsgiverne, landets kommuner og a-kasserne første gang stak hovederne sammen for at skaffe beskæftigelse til de mennesker, der risikerer at miste deres dagpenge og levegrundlag midt under krisen.

Mette Frederiksen vil forud for mødet ikke åbne for, hvilke løsninger der er på bordet. Det ligger dog fast, at der under ingen omstændigheder bliver tale om endnu en midlertidig forlængelse af dagpengeperioden.

Da parterne mødtes første gang, hævdede Dansk Arbejdsgiverforening på den ene side, at jobbene er der, men at jobcentrene skal blive mere effektive.

Omvendt slog landets kommuner - der driver centrene - på tromme for, at arbejdsgiverne skal skabe flere arbejdspladser.

Derudover fastslog LO-formand Harald Børsting, at han ikke tror, at en effektivisering af aktiveringsindsatsen i sig selv er nok til at løse alle problemer.

Han understregede i stedet behovet for at se på genoptjeningsretten til dagpengene, som LO gerne ser halveret fra de 52 uger, der gælder fra nytår, til de hidtidige 26 uger.

Men heller ikke dét ønske er der nogen som helst udsigt til vil blive realiseret med akutpakken.

Enhedslisten har krævet en jobgaranti til alle dagpenge-ramte.

Ifølge Beskæftigelsesministeriet risikerer 9-16.000 personer at miste retten til dagpenge efter nytår som følge af en aftale fra 2010 mellem den daværende VK-regering, Dansk Folkeparti og De Radikale.

/ritzau/