Redknapp vil hjælpe kriseramte Portsmouth
Portsmouth FC kan dreje nøglen om den 10. august, hvis ikke spillere dropper lønkrav mod klubben.

En af de mest kendte managers på den engelske fodboldscene den tidligere Tottenham-chef Harry Redknapp kaster sig nu ind i kampen for at redde sin tidligere klub Portsmouth fra lukning.

Klubben fra den engelske sydkyst har i flere år kæmpet med alvorlige økonomiske problemer og har længe været sat under administration.

- Portsmouth skal reddes. Det er en super klub med store traditioner. Det vil være en katastrofe, hvis den må lukke, siger Harry Redknapp til ESPN.

Senest har en af administratorerne Trevor Birch erklæret, at Portsmouth FC kan blive lukket den 10. august, hvis der ikke sker fremskridt i forsøget på at få klubben afsat til nye ejere.

Administratorerne melder om to interesserede købere, der som en betingelse kræver, at de syv tilbageværende løntunge spillere giver afkald på en del af deres tilgodehavende.

Det drejer sig om Tal Ben Haim, Greg Halford, Erik Huseklepp, Dave Kitson, Liam Lawrence, David Norris og Nwankwo Kanu, der alle vurderes til at have en løncheck, som slet ikke stemmer med en tilværelse i den tredjebedste række.

Kanu har ifølge ESPN krævet tre millioner pund, svarende til 28,6 millioner danske kroner for at ophæve sin kontrakt.

Harry Redknapp var manden, der i sin tid hentede Kanu til klubben sammen med adskillige andre store og dyre navne, som i dag alle er væk.

Nu vil Redknapp tage snak med den nigerianske angrebsveteran om, hvordan problemerne bliver løst.

- Jeg vil ringe til Kanu for at se, om der er noget, jeg kan gøre. Jeg købte ham på en et-årig kontrakt, og (daværende assistenttræner, red.) Tony Adams sagde: Du må være gal, han er færdig. Seks år senere er han her stadig, siger Harry Redknapp.

- Hvis spillere har en kontrakt og har penge til gode, forstår man godt, at de mener, de skal have pengene. Men hvis klubben lukker, får de intet. Det er de nødt til at tænke på, siger Harry Redknapp.

/ritzau/