Redaktør: Mænd er nogle skvat, desværre

Kvinder gør mænd til veninder med overskæg, og det ender med at mænd bliver udstillet på Nationalmuseet sammen med gamle stenøkser og potter, skriver Anne Sophia Hermansen.
Anne Sophia Hermansen er debatredaktør på Berlingske.
Anne Sophia Hermansen er debatredaktør på Berlingske. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix/arkiv

Alvorlige, mystiske mænd med klart defineret kæbeparti og ikke så meget pis er en uddøende race i Danmark.

Det skriver redaktør og debattørAnne Sophia Hermansen i blogindlæg på Berlingske.dk.

- Jeg kender desværre mange domesticerede mænd med sjovmandsskjorte og hørbukser, der har deponeret deres maskulinitet i kælderrummet og nu henlever en tilværelse som mandepuddel i en sexløs dobbeltseng, skriver hun som en replik til de feminister, som hun mener siger, at maskulinitet er giftig, og som dresserer manden til at gå med forklæde og bage kanelgifler og således gør manden til en "veninde med overskæg".

- Er det nu så simpelt? Ja, det er det. Og det handler blandt andet om, at ligeså villige kvinder er til at kræve bestyrelseskvoter og særbehandling på arbejdspladserne, ligeså uvillige er de til at afgive magt i hjemmet og lade manden bestemme, hvor ægteskabet skal stå. Hun bestemmer, han indordner sig, og vejen til helvede er nu brolagt med pyntepuder, duftlys, frigiditet og ævl og kævl og uklare kønsroller, skriver Anne Sophia Hermansen.

Hun mener at der skal et mandeoprør til, men at hun tvivler på, at det vil ske. Det "afhænger af, om der overhovedet er noget selvtillid og selvrespekt tilbage i mændene, eller om det hele er blevet pint ud af dem".

Hun mener, at mændene har det svært, og ikke får mange ben til jorden i ligestillingsdebatten:

"De kunne jo bare have taget sig sammen i et af verdens lykkeligste og mest demokratiske lande! Kvinderne, derimod, er underlagt subtile, repressive strukturer og ondskabsfulde glaslofter. De er ofre, mens mænd er undertrykkere – eller skvat," skriver hun og følger op.

"Og det sidste er der desværre noget om."

Hun mener ikke der er andet for mændende at gøre end melde sig ind i kampen - eller bliver de "udstillet på Nationalmuseet sammen med gamle stenøkser, potter og den slags".

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.