Red Barnet: Hittebarnet bør bortadopteres
Hvis ikke moderen til hittebarnet henvender sig efter, at Frederiksværk Kommune på et netop annonceret pressemøde har vist barnet frem, bør hittebarnet bortadopteres, mener Red Barnet.

Det lille nyfødte drengebarn, som blev fundet i Liseleje nord for København for lidt mere end to uger siden, skal snarest have nogle adoptivforældre at knytte sig til. Det mener Red Barnet.

»Det er barnet tarv, at Frederiksværk Kommune så hurtigt som muligt finder nogle permanente voksne, som det kan knytte sig til, frem for de midlertidige voksne, som passer det i øjeblikket,« siger psykolog Kuno Sørensen fra Red Barnet.

Han håber derfor, at Frederiksværk Kommune sætter en adoptionsproces i gang, hvis ikke moderen melder sig efter kommunes sidste forsøg på at finde moderen. Et forsøg der indebærer at vise barnet frem for pressen og derved offentligheden.

»Frederiksværk Kommune har forældremyndigheden over den lille dreng og varetager derfor barnets tarv. Som enhver anden ?mor? eller ?far? har kommunen grundigt overvejet, hvordan den bedst hjælper drengen,« skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Og Frederiksværk Kommune har besluttet, at det bedst hjælper drengen ved at gøre et sidste forsøg på at finde moderen. Det sker ved onsdag at invitere pressen indenfor på Munkerup, som er det børnehjem, hvor hittebarnet befinder sig.

Der sker efter meldinger fra Frederikssunds Politi om, at efterforskningen efter to uger er »sandet til«, fordi der er så sparsomme spor at gå efter.

»Det er vores håb, at moderen vil få lyst til at henvende sig, hvis hun ser billeder af sit barn i aviserne og i tv, siger fungerende vicekriminalinspektør Steffen Thomsen ved Frederikssund Politi.

Enten for at bliver genforenet med sit barn eller for at give sit samtykke til bortadoption.

Kuno Sørensen mener, at det er fint, at Frederiksværk Kommune gør et sidste forsøg ? også af hensyn til barnet.

»Det vil på sigt være rart for barnet at vide, at der blev gjort alt, hvad der kunne. Men hvis fremvisningen af barnet ikke får moderen til at henvende sig, så bør kommunen iværksætte varige initiativer,« siger han. Det vil sige, ikke mere børnehjem, ikke familiepleje, men adoption.

Frederiksværk Kommune vil efter pressemødet på børnehjemmet offentliggøre, hvad der fremover skal ske med den lille dreng.

Han blev fundet, da han var mindre end et døgn gammelt. Nu er han lidt over to uger gammel. Reglerne for bortadoption er, at moderen har tre måneders fortrydelsesret fra fødslen. Disse tre måneder kan myndighederne bruge til at påbegynde en adoptionsproces. Det vil sige til at lede efter det rette forældrepar.