Ratingbureau nedgraderer italienske banker
Kreditvurderingsfirmaet Standard & Poor's nedgraderer 15 italienske banker og finansinstitutioner.

Hele 15 italienske banker og finansinstitutter er blev nedgraderet af det amerikanske kreditvurderingsfirma Standard & Poor's, S&P.

Årsagen er øget risiko for at bankerne ikke kan klare kommende tab på grund af gældskrisen i Italien.

- Italien risikerer at stå over for en længere varende og dybere økonomisk recession, end vi tidligere har forudset. Vi tror italienske banker er mere sårbare, hedder det i en erklæring fra S&P.

Blandt de nedgraderede banker er flere storbanker. Enkelte får vurderingen BBB-minus kun en grad fra status som junk, altså affald. Det gælder blandt andre Banca Monte dei Paschi di Siena.

- En kombineret effekt af stigende problemer med at kunne dække lån og faldende indtægter gør banker sårbare over for nye tab, hedder det videre i S&P's erklæring.

Enkelte italienske banker bevarer dog deres status som nogenlunde kreditværdige. Det gælder Mediobanca SpA og UniCredit SpA, der får vurderingen BBB-plus.

Italien er ude i dyb økonomisk krise og er et af de eurolande, der har den største gældsbyrde. Mange frygter, at Italien får mere end svært ved at klare gældskrisen, især fordi der ikke er udsigt til nogen videre vækst i den italienske økonomi foreløbig.

/ritzau/Reuters